Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2008

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΒΕΡΝΤΕΡ 2-2


Σπουδαία ευκαιρία να διασφαλίσει τη συνέχεια της ευρωπαϊκής της πορείας (τουλάχιστον στο κύπελλο UEFA) έχασε το βράδυ της Τετάρτης (26/11) η Ανόρθωση. Η κυπριακή ομάδα παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0 στο 68’, δέχθηκε την ισοφάριση (2-2) μετά από τρομερή πίεση της Βέρντερ στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Πλέον η "Κυρία" πρέπει να πάει στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου και να κερδίσει τον Παναθηναϊκό (μετά τη νίκη των πρασίνων με 1-0 μέσα στο Μιλάνο με την Ίντερ) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ για να πάρει την πρόκριση στη φάση των "16" του Champions League. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θα συνεχίσει στο κύπελλο UEFA αν η Βέρντερ δεν κερδίσει την ίδια μέσα στη Βρέμη την Ίντερ.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. Ίντερ 5 7-5 8

2. Παναθηναϊκός 5 6-6 7

3. Ανόρθωση 5 8-7 6

4. Βέρντερ Βρέμης 5 2-8 4

Ο αγώνας

Η Βέρντερ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 29 σουτ έναντι 10 της Ανόρθωσης, ενώ η γερμανική ομάδα είχε και 63% κατοχή της μπάλας. Όπως φαίνεται, λοιπόν, και από τα στατιστικά, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι, με την Ανόρθωση να αρκείται σε αντεπιθέσεις.

Παρόλα αυτά, ήταν η Ανόρθωση που ευτύχησε να προηγηθεί 2-0. Στο 62’ ο Χαουάρ έκανε το κόρνερ και ο Νίκος Νικολάου με σουτ στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ.

Στο 68’ ο Σάβιο έκανε το 2-0 μετά από αντεπίθεση του Χαουάρ και ενέργεια του Φρούσου.

Από εκείνο το σημείο η Βέρντερ ανέλαβε τον έλεγχο και εξάσκησε τρομερή πίεση στην εστία του Νάγκι. Στο 72’ ο Νικολάου υπέπεσε σε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ντιέγκο ενώ στο 88’ καρποφόρησε η πίεση της Βέρντερ με το γκολ του Αλμέιδα μετά από σέντρα του Εζίλ.

Μέχρι το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες έχασαν από ένα τετ-α-τετ με τους Αλμέιδα και Χαουάρ να κερδίζονται από Νάγκι και Φάντερ αντίστοιχα.

Γκολ: 62’ Νικολάου, 68’ Σάβιο - 72’ Ντιέγκο, 88’ Αλμέιδα

Κίτρινες: 76’ Νικολάου - 18’ Ντιέγκο, 39’ Μπάουμαν, 90’ Τόσιτς

Κόκκινες: -

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Νάγκι, Κατσαβάκης, Ντομπρασίνοβιτς, Σκοπελίτης (46’ Νικολάου), Λεϊβακαμπέσι, Σάβιο (71’ Παναγή), Χαουάρ, Λαμπάν, Οτσόκολιτς (56’ Φρούσος), Α. Κωνσταντίνου, Δέλλας.

Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Φάντερ, Νάλντο, Τόσιτς, Μπάουμαν (59’ Χαντ), Φριτς (75’ Μποένις), Ντιέγκο, Οζίλ, Φρινγκς, Αλμέιδα, Πιζάρο (79’ Ρόσενμπέργκ), Μέρτεσακερ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: