Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2008

Ηλυσιακός-ΑΕΚ 1-2 (παρ)


Η ΑΕΚ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΛΥΓΙΖΟΝΤΑΣ 2-1 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΝ... ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΈΝΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟ.- Χρειάστηκε να πάει το παιχνίδι στην παράταση για να πάρει την πρόκριση η ΑΕΚ από τον Ηλυσιακό, δηλαδή την ομάδα του Ζωγράφου που ανήκει τώρα στο... Αιγάλεω! Και στην 30λεπτη διάρκεια της παράτασης, πάντως, η ΑΕΚ πέρασε λαχτάρα αφού στο 99΄ο Τσιτσομήτσος ανταπέδωσε με μακρινό σουτ-κεραυνό το γκολ που είχε πετύχει στο 94΄ ο Μπλάνκο.

Η λύτρωση για την «Ένωση» στη γήπεδο του Αιγάλεω, ήρθε στο 106΄ με γκολ του Καφέ, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Σκόκο. Η ΑΕΚ ήταν «τραγική» (ιδιαίτερα ως το 60΄), αλλά φάνηκε άτυχη σε δυο περιπτώσεις όταν είχε ισάριθμα δοκάρια ( και 97΄) .

Σχετικά με την εικόνα του αγώνα, κακό ήταν το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 60λεπτο. Ειδικά, για την ΑΕΚ υπήρξε συνέχεια των μέτριων εμφανίσεων μέχρι αυτό το χρονικό σημείο, όπου η μπάλα γύρναγε ως επί τω πλείστον στο χώρο της μεσαίας γραμμής του «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Ενός γηπέδου, που ξυπνούσε κακές μνήμες για εκείνη πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς σε αυτό είχε αποκλεισθεί πριν από δύο χρόνια απ’ την ομάδα του Χαϊδαρίου.

Μπασινάς, Χετεμάι, Ζορμπάς και Λαγός οι οποίοι ήταν παρατεταγμένοι στον χώρο του κέντρου σε σχήμα «ρόμβου» στο 4-4-2 του Γιώργου Δώνη, αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες στο να τροφοδοτήσουν τους Σκόκο και Εντίνο στην επίθεση. Μετά και την είσοδο των Μπλάνκο (46’), Παυλή (64’) και Καφέ (65’) στις θέσεις των Χετεμάι, Ζορμπά και Εντίνιο αντίστοιχα, η ΑΕΚ έγινε πιο απειλητική στην παράταση και κατάφερε εκμεταλλευόμενη την κούραση των παικτών του Γιώργου Χατζάρα να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές και να γίνει η 7η ομάδα της Superleague που πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Δύο ευκαιρίες στο 90λεπτο η ΑΕΚ, μία ο Ηλυσιακός

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία σημειώθηκε στο 7’ για την «Ένωση», όταν μετά από σέντρα του Κουτρομάνου από τα δεξιά, ο Εντίνιο πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Ταμπάση, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με το κεφάλι και εν συνεχεία οι αμυντικοί του Ηλυσιακού απομάκρυναν την μπάλα.

Σο 31’ ο Ηλυσιακός λίγο έλειψε να προηγηθεί, όταν έπειτα από λάθος πάσα του Μπασινά, ο Νάστος έγινε κάτοχός της στο χώρο του κέντρου, πέρασε την μπάλα στον Ρέιζερ που μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Μάχο την μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ έχοντας βελτιωθεί άρχισε να πλησιάζει τα καρέ της ομάδας του Γιώργου Χατζάρα στο τελευταίο μισάωρο της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αλλά μόνο μία φορά κατάφερε να γίνει απειλητική. Στο 85', ο Σκόκο τροφοδότησε από τα δεξιά τον Μπλάνκο που μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ταμπάση.

Η παράταση...

Στην παράταση, οι παίκτες της ΑΕΚ εκμεταλλεύθηκαν την κούραση των παικτών του Ηλυσιακού και βρήκαν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ταμπάση στο 94’ όταν μετά από κάθετη πάσα του Λαγού ο Μπλάνκο, σούταρε με την μία με το αριστερό πόδι και μέσα από την περιοχή για το 0-1.

Ψυχρολουσία με Τσιτσομήτσο

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η «Ένωση» είχε καθαρίσει την πρόκριση, ο Τσιτσομήτσος «πάγωσε» τον «δικέφαλο» με το γκολ που σημείωσε δύο λεπτά μετά το δοκάρι του Παυλή στο 97’. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπασινάς έδιωξε την μπάλα με το κεφάλι, εκείνη πήγε στον παίκτη των γηπεδούχων που έκανε το δυνατό σουτ -χωρίς να καθυστερήσει- από την περιοχή και η μπάλα «καρφώθηκε» στη δεξιά γωνία του Μάχο!

Λύτρωση με Καφέ

Η λύτρωση για την ΑΕΚ ήρθε από τον Καφέ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης. Στο 106’ ο Σκόκο από το ύψος της μικρής περιοχής «έσπασε» ωραία την μπάλα για τον Καφέ που από θέση βολής (μέσα στην περιοχή και δεξιά) δεν δυσκολεύθηκε με πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα την ώρα που άμυνα του Ηλυσιακού έδειχνε να αδρανεί.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας).

Κίτρινες: Νάστος, Ταμπάσης, Μοντρόνι, Παυλίδης, Βελέτης - Χουανφράν, Λαγός.

Κόκκινη: Μοντρόνι (δεύτερη κίτρινη στο 110΄).

Ηλυσιακός (Γιώργος Χατζάρας): Ταμπάσης, Τσιτσομήτσος, Όμο, Δήμου, Τσιρογιάννης (46΄ Παυλίδης), Σκάρος (46΄ Μοντρόνι), Αυλωνίτης, Βελέτης, Νάστος, Ρέιζερ (46΄ Τσαμπουρής), Γκαρέ.

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Mάχο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Άλβες, Κουτρουμάνος, Μπασινάς, Λαγός, Ζορμπάς (64΄ Παυλής), Σκόκο, Εντίνιο (65΄ Καφές), Χετεμάι (46΄ Μπλάνκο).

sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια: