Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2008

Κόκκαλης: Δεν αποκλείω τίποτα για την πολυμετοχικότητα


Από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή στο μέλλον σε πολυμετοχικό μοντέλο διοίκησης. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

Επιπλέον, το «αφεντικό» της πειραϊκής ΠΑΕ αναφέρθηκε στην απόφαση να προχωρήσει ο Ολυμπιακός μόνος του στο ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ σχολίασε και το ενδεχόμενο να βγει ζημιωμένη η ομάδά του σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, αναφορικά με τις παροχές της Πολιτείας στο θέμα του γηπέδου. «Αν διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο, θα ζητήσουμε ακριβώς τους ίδιους όρους», τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η συνέντευξη Κόκκαλη:

- Τον τελευταίο καιρό είναι της μόδας η πολυμετοχικότητα, σε ποδοσφαιρικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός σκέφτεται να εφαρμόσει παρόμοιο μοντέλο;

«O Ολυμπιακός εφάρμοσε πρώτος το μοντέλο της πολυμετοχικής Διοίκησης στην ΚΑΕ Ολυμπιακός από το 2004. Αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Ολυμπιακός στηρίζεται σε μία ισχυρή Διοίκηση και στα εκατομμύρια των φιλάθλων του. Στο μέλλον είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, αλλά η όποια επιλογή θα έχει όπως πάντα ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του».

- Μαζί με τις άλλες μεγάλες ΠΑΕ της Α’ Εθνικής κατηγορίας πήρατε στα χέρια σας τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος με τη μορφή της Super League. Ωστόσο, στα τηλεοπτικά δρώμενα διαχωρίσατε την πορεία που είχατε. Δεν δημιουργείται ρήγμα στην Super League;

«Η Διοίκηση του Ολυμπιακού έχει ως βασικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του Ολυμπιακού χωρίς βέβαια να αδιαφορεί για το γενικότερο συμφέρον του ελληνικού πρωταθλήματος ή ευρύτερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσον αφορά στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση ο Ολυμπιακός δεν ήταν και ούτε είναι εναντίον της ως ιδέα. Πιστεύει, όμως, ότι δεν ήταν κατάλληλη στιγμή όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες να υλοποιηθεί η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Βασικός λόγος είναι ότι το τοπίο στον ευρύτερο τομέα των ΜΜΕ αλλάζει άρδην και ως εκ τούτου σε 2 χρόνια οι συνθήκες θα είναι περισσότερο κατάλληλες και το έσοδο μεγαλύτερο για όλους από ότι αυτή τη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό ο Ολυμπιακός έκρινε ότι το συμφέρον του ήταν να διαπραγματευτεί στην ελεύθερη αγορά και όχι σε συνδρομητικό κανάλι το νέο του τηλεοπτικό συμβόλαιο. Πιστεύω επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαδικασία για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση θα μπορούσε να είναι διαφορετικός».

- Μήπως θεωρείτε τον Ολυμπιακό «ριγμένο» σε ό,τι αφορά τις παροχές και διευκολύνσεις της Πολιτείας στον Παναθηναϊκό για τη δημιουργία του δικού του γηπέδου;

«Ο Ολυμπιακός είναι υπέρ της δημιουργίας νέων γηπέδων, καθώς μόνο μέσα από τέτοιες σημαντικές επενδύσεις μπορεί να αναβαθμιστεί ο κάθε σύλλογος, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τρανό παράδειγμα η τεράστια επένδυση του Νέου Γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός είναι επίσης υπέρ της βοήθειας του κράτους προκειμένου να είναι εφικτές τέτοιου είδους επενδύσεις. Ο Ολυμπιακός είναι κάθετος στο ότι οι παροχές ή οι διευκολύνσεις του κράτους θα πρέπει απαραίτητα να είναι ίδιες προς όλες τις ομάδες - επενδυτές. Θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι ο Ολυμπιακός αν διαπιστώσει διαφορές στην αντιμετώπιση που θα έχει ο Παναθηναϊκός ή όποια άλλη ομάδα από το κράτος, θα απαιτήσει, βάσει σχετικού όρου του συμβολαίου για την παραχώρηση του Σταδίου Καραϊσκάκη, τους ίδιους ακριβώς όρους και για τον ίδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: