Σάββατο, Νοεμβρίου 22, 2008

Bαλβέρδε: Φαβορί ναι, πρωταθλητές όχι


«Ο πρώτος στη βαθμολογία πάντα θεωρείται φαβορί, αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει κάποιο βραβείο. Θα το κερδίσουμε, εφόσον πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτός που ξεκινάει να πιστεύει ότι το πήρε, ουσιαστικά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση γι' αυτόν για να το χάσει. Eχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας και πολλές δυσκολίες. Δεν είμαστε πρωταθλητές», είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο Βαλβέρδε και συνέχισε:
«Στο πρώτο ημίχρονο πετύχαμε δύο γκολ και είχαμε πολλές ευκαιρίες. Και ο Ηρακλής έκανε τις δικές του ευκαιρίες, καλό τερματοφύλακα και άμυνα. Γενικότερα όμως, είχαμε τον έλεγχο γι' αυτό κερδίσαμε. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας, αφού θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να αυξήσουμε τη διαφορά από τους υπολοίπους που θα μας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Εκτός από τη νίκη, αυτό που κρατάω είναι η ένταση και η θέληση που δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο. Αυτή η ένταση δίνει νίκες. Ακόμη κι αν δεν σκοράραμε στο πρώτο μέρος, θα ήμουν ικανοποιημένος».
«Δεν το έκανε σκόπιμα»
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού κλήθηκε να τοποθετηθεί και για την αποβολή του Χρήστου Πατσατζόγλου. «Ήταν ένα ατύχημα. Δεν το έκανε σκόπιμα. Ασφαλώς και άξιζε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι δεν το έκανε επίτηδες, το είπε άλλωστε στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή», ήταν το σχόλιο του.

Τέλος, ρωτήθηκε και από έναν Πορτογάλο δημοσιογράφο που βρέθηκε στο γήπεδο, για τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης με τη Μπενφίκα. «Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι, όπως εξάλλου κάθε αγώνας για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Είναι πολύ ιδιαίτερος αφού θα αντιμετωπίσω τον Κίκι Φλόρες, τον οποίον είχα αποκλείσει με την Εσπανιόλ. Η Μπενφίκα είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: