Σάββατο, Νοεμβρίου 22, 2008

Τεν Κάτε: Αν δεν μίλαγε ο Πατέρας, μάλλον θα είχαμε χάσει...


«Αν δεν είχε γίνει αυτή η ομιλία μάλλον θα είχαμε χάσει σήμερα!», είπε σχετικά ο 54χρονος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Το θέμα είναι να κάνεις ό,τι μπορείς για να πάρεις τη νίκη. Ο κύριος Πατέρας έκρινε ότι έπρεπε να το κάνει και σωστά έπραξε».

O Ολλανδός δεν είχε πολλά να πει για το παιχνίδι, ενώ δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με την απόδοση του Πετρόπουλου αλλά και την μη χρησιμοποίηση του Μαρτσέλο Μάτος για ένα ακόμα ματς. «Κρατάμε τους τρεις βαθμούς και τα τρία γκολ. Δεν μου άρεσε που δεν βάλαμε κι άλλα. Ο Πετρόπουλος αξιοποίησε το ταλέντο του και τη δύναμή του μέσα στην περιοχή. Ήταν πολύ καλός. Ο Πετρόπουλος είναι ένας παίκτης που δεν ταλαιπωρεί την μπάλα. Δεν κάνει πράγματα φαντεζί. Σκοράρει και έχει ουσία στο ματς. Βέβαια μερικές φορές τα πράγματα γίνονται από τύχη. Ο Ρουκάβινα και ο Μάντζιος ήταν τραυματίες και έπαιξε... Ο Μάτος είναι ένας ανασταλτικός αμυντικός μέσος σαν τον Σιμάο. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι πιο δημιουργικός. Θέλαμε να γίνει πιο παραγωγικός ο Παναθηναϊκός και γι' αυτό δεν έβαλα τον Μάτος. Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα η αλλαγή. Ήταν θέμα τακτικής. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα γεγονός που δικαιώνει την επιλογή να παίξουμε με δύο πιο δημιουργικούς μέσους».

Για το παιχνίδι του Μιλάνου: «Είναι δύσκολο να παίζεις στο πρωτάθλημα με μια μικρή ομάδα και μετά να έχεις έναν αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες έχουν στο μυαλό τους τον μεγάλο αγώνα. Ευτυχώς δεν το έκαναν σήμερα και είμαι χαρούμενος που δεν χάσαμε βαθμούς».

Πατέρας: Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, οι παίκτες χρειαζόντουσαν το ταρακούνημα!

Δηλώσεις κατά την έξοδο από το ΟΑΚΑ έκανε και ο Νίκος Πατέρας που παρακολούθησε από κοντά την ομάδα για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην Αμερική. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πήρε και αυτός θέση για τα όσα λέχθηκαν χθες το απόγευμα στην Παιανία.

«Οι παίκτες χρειαζόντουσαν ένα ταρακούνημα και σήμερα το έδειξαν...», είπε σχετικά ενώ μίλησε ακόμα για:

To ματς με την Ίντερ: «Για το Τσάμπιονς Λιγκ ισχύει ότι είπα στους παίκτες και για το πρωτάθλημα. Πρέπει να τα δίνουμε όλα στο γήπεδο, να έχουμε πνεύμα νικητή και να μην απογοητεύουμε τον κόσμο».
Το πρωτάθλημα: «Είναι νωρίς, είμαστε μέσα στο παιχνίδι και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια». Την συνάντηση μετόχων της Παρασκευής: «Μιλάμε πάντα σε φιλικό επίπεδο, ανταλλάσσουμε απόψεις... Δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες μετόχων».
Την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου: «Σε δέκα μέρες θα μιλήσουμε για μεταγραφές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: