Σάββατο, Νοεμβρίου 29, 2008

Τεν Κάτε: «Εδώ δεν είναι νηπιαγωγείο!»


«Δεν είναι μόνο θέμα συγκέντρωσης είναι και θέμα νοοτροπίας. Όταν παίζεις ένα τέτοιο ματς στο Μιλάνο και μετά επιστρέφεις για αγώνα πρωταθλήματος, είναι και θέμα νοοτροπίας. Το είχα ήδη πει από την Τετάρτη για την μετάβαση από το ένα παιχνίδι στο άλλο, αλλά έμεινα έκπληκτος... δεν έχω λόγια. Είναι πραγματικά κακή μέρα για μας», είπε αρχικά ο Χενκ Τεν Κάτε και συμπλήρωσε αναφορικά με τα προβλήματα στην ανάπτυξη που παρουσίασαν απόψε οι «πράσινοι»:

«Δεν μπορέσαμε να μπούμε στην περιοχή γιατί δεν είχαμε κίνηση, κινούμασταν αργά και δεν είχαμε θέληση και αποφασιστικότητα χωρίς την μπάλα. Ο αντίπαλος έπαιζε με πολλούς παίκτες πίσω στην μπάλα και έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά. Κάναμε δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, μία στο δεύτερο αλλά αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό. Κάναμε κάποιες αλλαγές στην σύνθεση για να ξεκουράσουμε παίκτες και είχαμε 4 φρέσκους παίκτες μπροστά αλλά αυτό δεν φάνηκε...».

«Εφτά παίκτες στην περιοχή, κανείς δεν μάρκαρε...»

Ο Τεν Κάτε ρωτήθηκε στην συνέχεια για την διαφορά της απόδοσης του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ με αυτήν στα εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα, εκεί όπου οι «πράσινοι» πετούν βαθμούς με υπερβολικά μεγάλη συχνότητα. Ο Ολλανδός μίλησε ξανά για πρόβλημα στην νοοτροπία και ανέλυσε την φάση του γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός για του λόγου το αληθές.

«Η διαφορά είναι στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα ματς της Ευρώπης και τα ματς στην έδρα μας για το πρωτάθλημα. Σε όλα τα παιχνίδια πάμε με 1-0 στο ημίχρονο και πάντα στο τέλος δεν κερδίζουμε, είτε παίρνουμε ισοπαλία με τον Ηρακλή ή χάνουμε όπως με τον Εργοτέλη. Πάμε στα αποδυτήρια νομίζοντας ότι νικήσαμε αλλά δεν είναι έτσι. Στην φάση του γκολ, αν την δείτε, έχουμε 7 παίκτες μέσα στην περιοχή μας και δεν μαρκάρει κανένας. Έχουμε ειδικό τμήμα σκάουτινγκ που αναλύει το πως εκτελούν τις στημένες φάσεις οι αντίπαλοι, μεταφράζουμε και στα αγγλικά και στα ελληνικά... Γίνεται μια κοντινή πάσα και δεν μαρκάρει κανείς. Μόνο ο Γκούμας ήταν σήμερα επαγγελματίας και έδωσε τα πάντα για την νίκη αλλά είναι ο ένας στους 14. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και συγκέντρωσης. Όλες οι ομάδες θέλουν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό και πρέπει να το έχουμε πάντα υπ’ όψιν...».

Όσο για το αν μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση στο πρωτάθλημα: «Έχω πει και στο παρελθόν μετά και τις 2 πρώτες αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ όταν ήμασταν χωρίς βαθμό, πως τα πράγματα είναι τετελεσμένα μόνο όταν πρέπει να πάρουμε 4 βαθμούς από ένα παιχνίδι, κάτι δηλαδή που δεν γίνεται . Όλα είναι ανοικτά. Η ομάδα έχει την ποιότητα και έχει την δυνατότητα να μην χάσει κανένα βαθμό σε κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος από εδώ και πέρα! Είναι απλά θέμα συγκέντρωσης. Να καταλάβουμε πως εδώ δεν είναι νηπιαγωγείο, εδώ είναι επαγγελματικό ποδόσφαιρο και κάθε φορά όλοι πρέπει να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Κωστένογλου: Μας δίνουν θάρρος αυτά τα αποτελέσματα

Εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα, υπήρχαν ασφαλώς στο στρατόπεδο του Αστέρα. Ο Νίκος Κωστένογλου υποστήριξε πως πρώτος στόχος εξακολουθεί να είναι η παραμονή στην Superleague ενώ συμπλήρωσε πως η ομάδα του δεν ήρθε στο ΟΑΚΑ με στόχο να παίξει αμυντικά.

«Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε τον πλήρη έλεγχο. Έκανε τις φάσεις με τον Πετρόπουλο και πέτυχε το γκολ. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Πιέσαμε πιο πολύ, ανεβήκαμε προσπαθήσαμε και ευτυχήσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Αν δεν υπάρχει πίστη δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Έχουμε πίστη και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τον ψυχολογικό τομέα και μετά να βελτιώσουμε την φυσική και αγωνιστική κατάσταση. Συνεχίζουμε σοβαρά την προσπάθεια μας. Αυτά τα αποτελέσματα μας δίνουν θάρρος. Ήδη έχει αλλάξει η διάθεση στην ομάδα μας. Σε σχέση με την αρχή της σεζόν αλλάξαμε συστήματα. Δεν ήρθαμε να παίξουμε αμυντικά, αλλά το παιχνίδι μας πήγε έτσι. Όταν το αλλάξαμε πήγαμε καλύτερα. Δεν είμαι υπέρ μιας αμυντικογενούς ομάδας, αλλά αυτά δεν είναι εύκολα να αλλάξουν. Βλέπετε και τις μεγάλες ομάδες τι προβλήματα έχουν. Πρώτο μέλημα είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας. Κανένα παιχνίδι δεν είναι δεδομένο. Ούτε ο κύριος Μπάκος, ούτε ο κύριος Καϋμενάκης έχουν φτιάξει μια ομάδα για να παίζει για την παραμονή της, αλλά στην δεδομένη στιγμή βρεθήκαμε προ εκπλήξεως οπότε προσπαθούμε από την αρχή...»

Όσο για την φάση της αποβολής του Μπαστία: «Δεν την είδα τη φάση ειλικρινά, αλλά αν τον κλώτσησε τον φίλαθλο θεωρώ ότι δίκαια αποβλήθηκε. Θα μιλήσω με τον παίκτη τη Δευτέρα. Δεν θέλω να μιλώ για τέτοια θέματα αμέσως μετά το παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: