Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2008

Βαλβέρδε: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, δεν ξέρω τι θα γινόταν αν έκανα νωρίτερα οι αλλαγές


Οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου

Είστε ικανοποιημένος από το «Χ»;


Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί δεν κερδίσαμε τους 3 βαθμούς. Ήρθαμε εδώ για τη νίκη, δύσκολος αγώνας, μας δυσκόλεψαν με βαθιές μπαλιές κι εμείς έπρεπε να αμυνθούμε σωστά. Πρόθεσή μας είναι πάντα να κερδίζουμε, αλλά κάθε ματς είναι διαφορετικό. Οι αλλαγές που κάνουμε είναι πάντα για το καλύτερο της ομάδας μας. Σε ένα παιχνίδι το καλύτερο είναι η νίκη, το χειρότερο η ήττα. Εμείς πήραμε ένα βαθμό και συνεχίζουμε. Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ καλή και θέλει κι αυτή το πρωτάθλημα. Είμαστε ευχαριστημένοι μόνο που δεν δεχθήκαμε γκολ.

Κάνατε τις αλλαγές σε σωστό χρόνο; Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει αυτό. Εγώ πρέπει να πάρω την απόφαση. Κανείς δεν ξέρει αν γινόντουσαν ένα λεπτό νωρίτερα, αν θα χάναμε ή θα κερδίζαμε. Το σίγουρο είναι πως δεν παίζουμε μόνοι μας, αλλά εναντίον 11 παικτών, που θέλουν το χειρότερο για μας. Κι εκείνοι που βρίσκονταν στο γήπεδο, θέλανε να μας κερδίσουνε. Είμαστε ευχαριστημένοι από το μισό του ματς, γιατί καταφέραμε να αμυνθούμε σωστά.

Στο γήπεδο αγωνίστηκαν παίκτες αξίας 100 εκ. ευρώ. Ποια είναι η γνώμη σας για το θέαμα που προσέφεραν;

Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και στην Ισπανία. Είναι τα ντέρμπι που υπάρχει πίεση, ένταση, πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που δεν επιτρέπουν να γίνει παιχνίδι. Γι αυτό τα ντέρμπι παίζονται με την καρδιά τις περισσότερες φορές, παρά με το μυαλό. Έτσι, έγινε και σήμερα, παίξανε και οι δύο αντίπαλοι με την καρδιά τους, οπότε έγιναν πολλά φάουλ, πολλές διακοπές και υπήρχε λίγη στρατηγική. Μας έλειπε το μυαλό για να δημιουργηθούν φάσεις και ένα όμορφο παιχνίδι.

Σας προβληματίζει που έχετε πετύχει μόνο ένα γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος;

Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, που δεν καταφέρνουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες. Αυτό χρειάζεται για να πετύχεις γκολ. Να προσπαθούμε να κάνουμε ευκαιρίες, για να πετυχαίνουμε και γκολ. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό.

Για τη διαφορά στη βαθμολογία που έχει ο Ολυμπιακός, τι έχετε να πείτε;

Καταρχήν πρέπει να περάσει ο χειμώνας για να δούμε τι γίνεται. Υπάρχει πολύ χρόνος μπροστά μας, δουλεύουμε για να είμαστε πρωταθλητές. Και ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες προσπαθούν για το πρωτάθλημα. Η διαφορά που έχουμε δημιουργήσει δεν είναι καθοριστική.

Είναι ο Ολυμπιακός φαβορί για τον τίτλο;

Είναι μία δύσκολη βδομάδα αυτή που έρχεται για τον Ολυμπιακό. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας και δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ που μας κυνηγάει. Είναι σαφές πως οι πρώτος έχει ένα πλεονέκτημα, υπάρχουν όμως πολλά ακόμα παιχνίδια να δώσουμε.
Ποια η γνώμη σας για το ντέρμπι ΠΑΟ – Ολυμπιακού;

Ήταν θαυμάσια η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην αρχή του αγώνα. Θα προτιμούσα να υπάρχει κόσμος του Ολυμπιακού, όπως και του Παναθηναϊκού στη δική μας έδρα. Μου φαίνεται πολύ παράξενο αυτό. Επίσης, ήταν περίεργο που ήρθαν οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σας δημιουργεί πρόβλημα η παρουσία των Κοβάσεβιτς, Ντιόγκο, Μπελούτσι στην επιλογή της 11άδας;

Πρόβλημα θα ήταν να μην τους είχαμε αυτούς τους παίκτες. Αν είχαμε μόνο έναν από αυτούς, κανείς δεν θα είχε πρόβλημα. Αν δεν τους είχαμε, κανείς δεν θα προσπαθούσε. Αυτή είναι η σάλτσα του ποδοσφαίρου, ποιον θα βάλεις. Τι θα είχαμε να πούμε αν δεν συνέβαινε αυτό;

Περιμένατε έτσι τον Παναθηναϊκό;

Πάνω – κάτω ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ποιο είναι το παιχνίδι του αντιπάλου. Είναι μία δυνατή ομάδα, την οποία έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην στρατηγική. Είναι μια ομάδα που κάνει πολλά φάουλ, οπότε θα έπρεπε να προσέχουμε την στρατηγική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: