Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2008

Βαλβέρδε: «Ήθελα πρωτιά»


«Τώρα μπορούμε μόνο να βγούμε τρίτοι. Με ισοπαλία κόντρα στη Μέταλιστ θα μπορούσαμε να είμαστε και δεύτεροι. Δεν είμαι ικανοποιημένος, θα ήθελα να είμαι πρώτος. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, εκτός από τον αντίπαλο, και τον αγωνιστικό χώρο. Γι' αυτό πιστεύω ότι, σύμφωνα με τις συνθήκες, ήμασταν καλοί. Μας πίεσαν πάρα πολύ στο κέντρο, γιατί ήξεραν ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να παίξουμε γρήγορα σε αυτό το γήπεδο, και έτσι μπορούσαμε να παίξουμε μόνο με μακρινές μπαλιές και με αντεπιθέσεις. Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, στο οποίο δεν παίχτηκε πολύ ποδόσφαιρο. Φαινόταν ότι θα λήξει 0-0, αν και σε κάποιες στιγμές μπορούσαμε είτε να έχουμε προηγηθεί εμείς είτε οι αντίπαλοι. Υπήρχε μια λεπτή ισορροπία προς το 1-0 και το 0-1. Προς το τέλος όμως πιστεύαμε ότι θα λήξει 0-0. Σ' αυτό το γήπεδο, όμως, δεν μπορούσαμε να παίξουμε και πάρα πολύ ποδόσφαιρο. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο υπήρχαν κυρίως μονομαχίες και πολλές συγκρούσεις. Ήταν ένας σκληρός αγώνας και δεν μπορούσε να παιχτεί το ποδόσφαιρο ποιότητας που θέλαμε. Τελικά, εμείς είχαμε κάποιες ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε. Εκείνοι είχαν κάποιες άλλες και κατάφεραν σε μία από αυτές να σκοράρουν».

Στη συνέχεια, ο 44χρονος προπονητής απάντησε σε ερώτηση σχετική με την αλλαγή του Γκαλέτι, αλλά και τη χαμένη ευκαιρία του Ντιόγκο, που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα: «Δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ποιος μπορεί; Όταν χάνεις, πάντα ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν παίζει. Άλλωστε, ποιος δεν έπαιξε καλά στο προηγούμενο παιχνίδι; Επαναλαμβάνω πως, σύμφωνα με τις συνθήκες που υπήρχαν στο παιχνίδι, ήμασταν καλοί. Απλώς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες και δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν να αγωνιστούν. Αυτό όμως ποτέ δεν το ξέρεις. Μετά τη λήξη ενός αγώνα, τότε μόνο σκέφτεσαι ποιες άλλες λύσεις θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις. Είχε τη δυνατότητα να σουτάρει αμέσως και να σκοράρει. Προτίμησε να κάνει το σουτ τεχνικό. Να στείλει την μπάλα στην άλλη γωνία για να μην μπορέσει να αντιδράσει ο τερματοφύλακας. Γι' αυτό αστόχησε ο Ντιόγο».

Τέλος, ο Ισπανός αναφέρθηκε και στις διαφορετικές απαιτήσεις που υπάρχουν σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Επίσης πρέπει σκεφτόμαστε ότι πρόκειται για μία διαφορετική διοργάνωση. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ξέρουμε καλά τον αντίπαλο και τις συνθήκες στις οποίες θα διεξαχθεί το παιχνίδι. Όταν βγαίνουμε στην Ευρώπη, πρέπει και εκεί να αντεπεξέλθουμε, μια και είναι διαφορετικός ο τύπος των παιχνιδιών και διαφορετικές οι ομάδες, τις οποίες δεν γνωρίζουμε καλά. Σε κάθε αγώνα υπάρχουν δυσκολίες που πρέπει να τις ξεπεράσουμε. Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε, κάποιες άλλες όμως -όπως χθες- υπάρχουν δυσκολίες που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Πιστεύω ότι το παιχνίδι μας δεν ήταν κακό από πλευράς απόδοσης. Δεν πιστεύω, δηλαδή, ότι "έσπασε" η σειρά των καλών παιχνιδιών, απλώς ήταν οι συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: