Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2008

Είναι γλυκιά η εξουσία...

Τα συμβάντα των τελευταίων ημερών γίνονται κάτω απ' τον Παρθενώνα. Στο λίκνο του πολιτισμού, στη χώρα που "γέννησε" την δημοκρατία. Εδώ που τα πάντα γίνονται, που "μόνο εδώ γίνονται αυτά". Είναι γλυκιά η εξουσία...

Εξουσία ασκεί η κυβέρνηση. Παλεύουν όλα τα στελέχη του κόμματος να βγούνε "πάνω". Το μεγάλο φαγοπότι περιμένει. Φίλοι, γνωστοί, συγγενείς και λοιποί επαγγελματίες γλειψιματίες θα πλουτίσουν εις βάρος των πολλών. Οι λίγοι θα μείνουν άφραγκοι. Τα οικονομικά τους σιγά-σιγά θα περιορίζονται. Κι όμως θα τρέξουν προεκλογικά να φωνάξουν κι αυτοί για τους λίγους που πλουτίζουν εις βάρος τους. Είμαι εξουσία, ο λαός απεφάνθη.

Εξουσία ασκεί όποιος νιώθει πως το αξίωμά του το επιτρέπει. Ένστολος ή μη. Θα την εκφράσει χυδαία, ευγενικά, νευρικά ή με όποιο τρόπο θέλει. Σε οποιαδήποτε ηλικία. Ο 37χρονος σκότωσε έναν 15χρονο. Το έκανε η στολή, η ηλικία, η έλλειψη παιδείας, η ατυχία, η συγκυρία. Είμαι εξουσία και την ασκώ όπου και όποτε θέλω.

Κι η εξουσία καπηλεύεται. Με την μολότοφ στα χέρια ασκείται εξουσία. Έχω τον τρόπο να είμαι, και να με κάνει να νιώθω πιο δυνατός. Καταστρέφοντας περιουσίες ασκώ εξουσία στους αρουραίους που τρέχουν να κρυφτούν. Με την εξουσία μου αυτή αποπροσανατολίζω. Και απ' την αφορμή και απ' τα καθημερινά προβλήματα. Είμαι αντιεξουσιαστής ασκώντας με τη βία εξουσία.

Ο θάνατος καπηλεύεται για την εξουσία. Τα κροκοδείλια δάκρυά μου πιστεύω πως απαλύνουν τον πόνο της μάνας. Μ' αυτά τα δάκρυα αντιπολιτεύομαι συνάμα. Αφορμή μου ο θάνατος. Το τι θα προκαλέσει η αντίδραση αυτή δεν με νοιάζει. Θετικό είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και το άνοιγμα της ψαλίδας. Πάω για "πάνω". Θ' ανοίξω σαμπάνια. Είναι γλυκιά η εξουσία...
http://string-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: