Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2009

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: "Στηρίζουμε τον Τεν Κάτε,Μέχρι και 10 εκ. για παίκτη".


Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ανδρέας Βγενόπουλος, μίλησε στην SportDay Ελλάδας, για όλα όσα απασχολούν την ομάδα τον τελευταίο καιρό, δίνοντας έμφαση στην ανακοίνωση που εξέδωσε μαζί με το Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ διευκρίνισε πως θα διατεθούν χρήματα για καλούς ποδοσφαιριστές.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος βγήκε μπροστά και αναλύει τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά στις σχέσεις της διοίκησης με τον προπονητή, Χενκ τεν Κάτε, ενώ μιλάει και για τη μεταγραφολογία που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο μήνα.

Οι δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου:

Πολλοί είπαν ότι η ανακοίνωση που εκδώσατε μοιάζει με άδειασμα στον προπονητή.

"Αυτά τα συμπεράσματα τα βγάζουν όσοι έχουν συνηθίσει να ζουν στον μικρόκοσμό τους και θέλουν η διοίκηση την Παρασκευή να στηρίζει τον προπονητή και τη Δευτέρα να τον απολύει. Το έχω δηλώσει πρόσφατα και θα το ξαναπώ. Στηρίζουμε απόλυτα τον κύριο Τεν Κάτε, θα μείνει για δύο χρόνια στην ομάδα και μετά θα κριθεί για το έργο του και μπορεί στη συνέχεια να μείνει και πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Δεν κάναμε καμία παρέμβαση στο έργο του, απλώς του είπαμε τη γνώμη μας. Όσον αφορά την ανακοίνωση και τη δημοσιοποίηση όσων είπαμε στη συνάντηση, το έκανα για να μη διαβάζουμε την άλλη μέρα στα παρασκήνια διάφορες ανακρίβειες που δεν θα ισχύουν".

Ο κόσμος, κύριε Βγενόπουλε, αδημονεί για τις μεταγραφές. Και ανησυχεί που ακόμα δεν έχουν γίνει...

"Ο κόσμος δεν αδημονεί πιο πολύ από μένα. Και εγώ αδημονώ. Εγώ θέλω να μιλάω για κάτι που εξαρτάται από μένα. Και αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Γι' αυτό που μπορώ να μιλήσω είναι αυτό που διάβασα επίσης σήμερα, ότι ερμηνεύτηκε η αναφορά μας στις δυσκολίες που παρουσιάζει αυτός ο μήνας για τις μεταγραφές σαν ομολογία ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τα χρήματα που απαιτούνται. Ουδέν ψευδέστερον αυτού. Όχι μόνο έχουμε χρήματα να διαθέσουμε, αλλά είμαστε και διατεθειμένοι. Αν ένας παίκτης κοστίζει 10 εκατ. ευρώ και είναι επιπέδου αξίας Σίλβα, τότε θα προσπαθήσουμε να τον πάρουμε. Πρέπει να είμαστε τυχεροί, όμως, και να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες, αλλά και να πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις".

Πάμε σε μία πρόσφατη δήλωσή σας. Ότι αν δεν γίνει κάτι με το θέμα της βίας, θα αποχωρήσετε. Ισχύει;

"Ναι. Αν δεν δω βελτίωση, αν του χρόνου είναι ίδια και απαράλλαχτη η κατάσταση, δεν έχω λόγο να κάθομαι. Δεν μπορώ να πηγαίνω στο γήπεδο και να ακούω τους οπαδούς να βρίζουν μάνες, πατέρες. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα".

Κύριε Βγενόπουλε, όλοι απορούν για ποιο λόγο δεν ήταν ο κύριος Γιαννακόπουλος στη συνάντηση:

"Δεν ήταν συνάντηση μετόχων. Αν είχαμε συνάντηση οι μέτοχοι, θα είχαμε καλέσει και τον κύριο Γιαννακόπουλο, όπως και τους άλλους μετόχους. Ήταν δική μου πρωτοβουλία να ζητήσω από τον πρόεδρο, τον κύριο Τεν Κάτε και τον κύριο Αντωνίου ενημέρωση. Και η αφορμή δόθηκε μόλις διάβασα στις εφημερίδες ότι ο προπονητής ζήτησε από τους παίκτες να διαμαρτύρονται στους διαιτητές. Ζήτησα, λοιπόν, αυτό το ραντεβού και χθες το πρωί πήρα τον Γιάννη (σ.σ.: Βαρδινογιάννη) να του πω χρόνια πολλά. Μου είπε "να έρθω κι εγώ"; Και του είπα "έλα". Και έτσι μαζευτήκαμε. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κύριο Γιαννακόπουλο και καμία αντίθεση. Σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό".

Κύριε Βγενόπουλε, με αφορμή και όσα είπατε για τον Τεν Κάτε μέσω της ανακοίνωσής σας, γράφτηκε ότι είστε εκτός πραγματικότητας.

"Δεν με απασχολεί τι γράφει η κάθε εφημερίδα. Φαίνεται ότι ο χώρος δεν είναι συνηθισμένος και του αρέσει να κατασκευάζει σενάρια, όπως αυτά για τον προπονητή. Θα σας το ξαναπώ. Έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μας. Εγώ είπα μία άποψη. Για παράδειγμα, σε κάποια ματς θεωρητικά πιο εύκολα θα μπορούσαμε να δούμε τον Μελίσση στο κέντρο της άμυνας για να διαπιστώσουμε τι μπορεί να προσφέρει. Από κει και πέρα, αν εκείνος θελήσει να μη χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ, δεν θα τους χρησιμοποιήσει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και εγώ πείτε ότι έχω ένα διευθύνοντα σύμβουλο που μου προτείνει ότι πρέπει να φτιαχτούν δύο εργοστάσια στη Θήβα και τη Λαμία. Μπορεί να έχω άλλη άποψη, αλλά αυτό θα γίνει και μετά στο τέλος τα αποτελέσματα θα δείξουν αν είχε δίκιο. Με λίγα λόγια, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή, τον στηρίζουμε, θα ολοκληρώσει το έργο του, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να λέμε τη γνώμη μας; Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που λένε και δύο εκατομμύρια Παναθηναϊκοί;".

Δεν υπάρχουν σχόλια: