Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2009

Μπάσκετ: Eρυθρόλευκος ο Πάργκο!


Ξεπεράστηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (26/01) το εμπόδιο της Ντιναμό Μόσχας για την απόκτηση του Τζανέρο Πάργκο από τον Ολυμπιακό και ο Αμερικανός γκαρντ ντύνεται οριστικά στα ερυθρόλευκα.

Οι Ρώσοι αξίωναν χρήματα από τη διοίκηση της ομάδας του Πειραιά για την αποδέσμευση του πρώην ΝΒΑερ, ενώ στη διεκδίκησή του είχε μπει και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά τελευταίοι χαμογέλασαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες δεν χρειάστηκε να διαπραγματευτούν καθόλου με την Ντιναμό -εξάλλου είχαν διαμηνύσει πως δεν σκοπεύουν να δαπανήσουν επιπλέον χρήματα-. με τον Τζανέρο Πάργκο και τους εκπροσώπους του στις ΗΠΑ να φτάνουν σε συμφωνία λύσης της συνεργασίας με τη ρωσική ομάδα. Η Ντιναμό χρωστούσε χρήματα στον παίκτη και αυτός ο παράγοντας ήταν αρκετός για να μείνει ελεύθερος.

Πλέον, στον Ολυμπιακό αναμένουν τα υπογεγραμμένα έγγραφα για να προβούν στην επίσημη ανακοίνωση. Εν συνεχεία ο Πάργκο θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να τεθεί υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννάκη σε Ευρώπη και Ελλάδα. Η ομάδα του Πειραιά πρέπει να δηλώσει μέχρι αύριο Τρίτη τις όποιες αλλαγές σε παίκτες στην Ευρωλίγκα και μέσα στη λίστα αυτή θα είναι και το όνομα του νέου Αμερικανού.

Στο μεταξύ, το πιθανότερο είναι να αναχωρήσει αύριο το απόγευμα αεροπορικώς η αποστολή για το Μιλάνο (αντί για μεθαύριο όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο), ενόψει της πρεμιέρας των "16" της Ευρωλίγκα με την Αρμάνι την Πέμπτη (21:45). Αιτία είναι η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Τέλος, ο Γιάννης Μπουρούσης ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα, εξαιτίας της οποίας δεν αγωνίστηκε στον νικηφόρο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: