Κυριακή, Φεβρουαρίου 08, 2009

Το μνημόσυνο των θυμάτων της Θύρας 7


Η ερυθρόλευκη οικογένεια για ακόμη μία χρονιά τίμησε τους 21 αδικοχαμένους φίλους της ομάδας, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους στις 08/02/1981 στην Θύρα 7. Αρκετές εκατοντάδες φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (08/02) στο ετήσιο μνημόσυνο και απένειμαν φόρο τιμής στα θύματα.

Στην τελετή έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ομάδας, Σωκράτης Κόκκαλης, ο προπονητής Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά και όλοι οι παίκτες του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από το ετήσιο μνημόσυνο δεν έλειπαν και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, η οποία δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ακόμη βρέθηκαν στο σημείο αρκετοί βουλευτές, παλαίμαχοι της ομάδας και παράγοντες άλλων ομάδων.

Στην τελετή δεν πήγε ο μητροπολίτης Πειραιώς αλλά απέστειλε μήνυμα, το οποίο ανέφερε: "Να ευχηθούμε αυτά τα παιδιά να είναι το τελευταίο θύμα. Να τους θυμόμαστε και να τους αγαπάμε. Ο Θεός να τους αναπαύσει. Αιωνία η μνήμη τους."

Τον λόγο πήρε η Λόλα Νταϊφά, η οποία τόνισε με την σειρά της: "Οι χαρές διαδέχονται τις λύπες. Έχουμε τη χαρά να ανήκουμε σε μία οικογένεια που μας δίνει νίκες και μας κάνει υπερήφανους. Όμως και η λύπη γράφει τη δική της ιστορία. Αυτά τα 21 παιδιά έφυγαν με μία υπερηφάνεια. Οι γονείς τους, αυτοί οι τσακισμένοι από τη θλίψη και τον πόνο άνθρωποι, δεν είπαν ποτέ τίποτα κατά του Ολυμπιακού. Ήθελαν μέσα από τις νίκες της ομάδας μας να δικαιώνονται τα παιδιά τους. Πολλοί από τα παιδιά που χάθηκαν δεν έχουν πλέον κανέναν συγγενή εν ζωή. Έχουμε διπλό καθήκον να τιμάμε, να θυμόμαστε και να δίνουμε το ‘παρών’ σε αυτή τη μέρα για τον Ολυμπιακό. Μακάρι το σύνθημα ‘Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε’ να κρατά όσα χρόνια είναι το μέλλον του Ολυμπιακού. Μεγάλο κι ένδοξο. Το κεφάλι του έφηβου του Ολυμπιακού σκύβει μόνο για να πάρει το δάφνινο στεφάνι της νίκης που του ανήκει."

Στην συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των αδικοχαμένων φίλων του Ολυμπιακού. Μεταξύ άλλων στεφάνι κατέθεσαν ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Γιούτσος. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έληξε η τελετή με το σύνθημα "αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε" να δονεί την ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: