Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2009

Συνεχίζεται ο εμφύλιος στον ΠΑΟ


Ο "πράσινος εμφύλιος" μαίνεται! Ανοικτή επίθεση κατά της εφημερίδας «Πράσινη» εξαπέλυσε ο εκ των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ανδρέας Βγενόπουλος, λίγες μέρες μετά από αυτή του Νίκου Πατέρα.

«Η ομάδα χρειάζεται συμπαράσταση. Στην κατεύθυνση αυτή εντελώς αρνητικό ρόλο διαδραματίζει η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ, η οποία με πρόσχημα την παναθηναϊκοφροσύνη και την αγανάκτηση έχει εκτραπεί», αναφέρει ο κ. Βγενόπουλος.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Βγενόπουλος υψώνει ασπίδα προστασίας στους παίκτες και κάνει λόγο για ανεπιτυχή προσπάθεια υπονόμευσης της ενότητας του συλλόγου. Παράλληλα, ζητεί από τους οργανωμένους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα, αλλά με κόσμιο τρόπο, ενώ δίνει διευκρινίσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» μετά τον αποκλεισμό από τον Πανσερραϊκό, που όπως ο ίδιος τονίζει παρερμηνεύτηκαν.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

Επίθεση στην εφημερίδα «Πράσινη»:

«Πρέπει και οι οργανωμένοι φίλαθλοι, όσο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τους αναγνωρίζει μια σειρά από δικαιώματα, να καταλάβουν ότι η βασική τους υποχρέωση είναι να σέβονται την εκατοντάχρονη ιστορία, τις παραδόσεις και τις αρχές του Παναθηναϊκού. Η ομάδα χρειάζεται τη συμπαράσταση και την υποστήριξή τους στις καλές και στις κακές στιγμές αλλά πάντα με κόσμιο τρόπο. Στην κατεύθυνση αυτή εντελώς αρνητικό ρόλο διαδραματίζει η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ, η οποία με πρόσχημα την παναθηναϊκοφροσύνη και την αγανάκτηση, έχει εκτραπεί ακόμη και σε απευθείας εξύβριση ποινικού χαρακτήρα κατά των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Τέτοιες συμπεριφορές, που δεν έχουν καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό, υπονομεύουν, ανεπιτυχώς, τη σοβαρότητα, τις προσπάθειες και την ενότητα του Συλλόγου μας».

Για τη θέση του απέναντι στους οργανωμένους:

«Γράφτηκε επίσης ότι με τις θέσεις μου στρέφομαι εναντίον των οργανωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Και αυτό είναι ψευδές. Πέρσι τέτοιο καιρό δώσαμε όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έναν αγώνα για ν΄ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού και αποφασίσαμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουμε τους αγωνιστικούς (και όχι μόνο) στόχους μας. Σ΄αυτή την προσπάθεια πρωταρχικό ρόλο είχαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι, όμως από την πρώτη συνάντησή μου μαζί τους είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου ότι είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή βίας, έστω και λεκτικής. Οι προσπάθειές μας, με λάθη που προσπαθούμε να διορθώσουμε, συνεχίζονται».

Για τις δηλώσεις του στον «Real Fm»:

«Σε χθεσινή μου συνέντευξη που δόθηκε στο Real FM, με αφορμή σοβαρές επιχειρηματικές εξελίξεις, αναφέρθηκα για λίγο και σε θέματα του ποδοσφαίρου όπου σε μια αποστροφή του λόγου είπα ότι «Προτιμώ να χάνει όπως έχασε ο Παναθηναϊκός από τον Πανσεραϊκό, παρά να κερδίζει όπως κέρδισε ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ». Μερίδα του Τύπου παρέφρασε την αναφορά μου ότι δήθεν είπα «θα ντρεπόμουν να ήμουν Ολυμπιακός». Αυτό προφανώς δεν το είπα ποτέ. Θεωρώ ότι όλοι οι φίλαθλοι και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ κ.λπ. ορθώς είμαστε υπερήφανοι και αγαπάμε τις ομάδες μας.

Από εκεί και πέρα είναι επιλογή κάθε φιλάθλου αν επιθυμεί ή όχι το fair play και σε ποιο βαθμό θέλει αντί για φίλαθλος να είναι φανατικός οπαδός. Επιμένω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων όλων των ομάδων συμμερίζεται τις απόψεις που κατά καιρούς έχω εκφράσει για το ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς ο χώρος κυριαρχείται από επαγγελματίες ή/και ανεγκέφαλους παράγοντες και οπαδούς που έχουν εθιστεί στην παράβαση των νόμων με την ανοχή όλου του συστήματος
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: