Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2009

Ντιόγο: «Δεν φέυγω από τον Ολυμπιακό»!


Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της Βραζιλίας, ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» παραδέχτηκε πως στα άμεσα σχέδιά του είναι να μείνει στον Πειραιά, τονίζοντας ότι έχει υποχρέωση στον κόσμο: «να ανταποδώσω την αγάπη τους».
«Κατάφερα να πετύχω αρκετά γκολ από τότε που ήρθα στην ομάδα και οι οπαδοί με καλωσόρισαν με μεγάλη αγάπη. Η σχέση τους είναι διαφορετική με τους Βραζιλιάνους, διότι έχουν περάσει πολλοί σπουδαίοι παίκτες από εδώ. Ο Τζιοβάνι, για παράδειγμα, ήταν είδωλο για μεγάλο πλήθος κόσμου και περιμένουν όποιος Βραζιλιάνος έρχεται να μπορεί να επαναλάβει ό,τι έκανε εκείνος… Αυτό αυξάνει την υπευθυνότητα…», τόνισε αρχικά ο νεαρός στράικερ και συνέχισε αναφερόμενος στο όνειρο κάθε Βραζιλιάνου να κάνει καριέρα στην Ευρώπη:

«Ορισμένοι Βραζιλιάνοι αποκτούν κακή φήμη όταν μεταγράφονται στην Ευρώπη και επιστρέφουν. Αυτό φυσικά δεν θέλω να μου συμβεί. Όλοι οι παίκτες της Λατινικής Αμερικής ονειρεύονται να έχουν μια ευκαιρία για να πάνε στην Ευρώπη. Σε αυτό δεν διαφέρω εγώ. Τώρα χτίζω την καριέρα μου εδώ». Ήδη από τον πρώτο κιόλας καιρό στην Ελλάδα, ο Ντιόγο έχει αυξήσει τις μετοχές του και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον σπουδαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Τι σκέφτεται όμως, να κάνει ο ίδιος; «Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2013 και δεν θέλω να φύγω τώρα από τον Ολυμπιακό, ούτε σκέφτομαι να επιστρέψω στη Βραζιλία. Θέλω να φτιάξω το όνομά μου στην Ελλάδα και να ανταποδώσω την αγάπη στον κόσμο. Βέβαια, είναι λογικό πως μελλοντικά, αν προκύψουν ενδιαφέρουσες προτάσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, θα τις εξετάσω σοβαρά και θα σκεφτώ να αλλάξω ομάδα».

Όσον αφορά τον τραυματισμό στην Πορτουγκέζα, που ουσιαστικά του στέρησε τη συμμετοχή του στην Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας στους Αγώνες του Πεκίνου, είπε: «Ο τραυματισμός αυτός με πλήγωσε … Πιστεύω πως αν δεν είχα χτυπήσει, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και θα είχα επιλεγεί στην Ολυμπιακή ομάδα», για να καταλήξει ο Βραζιλιάνος, σχολίαζοντας την πρώην ομάδα του: «Έμαθα ότι η ομάδα αποκλείστηκε από το Κύπελλο, αλλά παράλληλα τα πάει καλά στο πρωτάθλημα. Αυτές οι εμφανίσεις είναι ικανές να την κρατήσουν στην πρώτη κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: