Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2009

Τεν Κάτε: «Για τη νίκη!»


Με διαφορετική ψυχολογία αλλά και αρκετή δόση χιούμορ παρουσιάστηκε ο Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος πήρε τον λόγο μετά τον επιθετικό του "τριφυλλιού" Βαγγέλη Μάντζιο. Αρχικά, ο Ολλανδός απάντησε σε Ισπανούς δημοσιογράφους στην γλώσσα τους και μετά συνέχισε μαζί με την διερμηνέα στην γλώσσα.

Αρχικά, ο Τεν Κάτε ρωτήθηκε για το αν θεωρεί τον Παναθηναϊκό φαβορί για την πρόκριση. «Μου ζητάτε να κοιτάξω την κρυστάλλινη σφαίρα», είπε και συμπλήρωσε: «Η Βιγιαρεάλ είναι μια ομάδα με πολλή ποιότητα, εμείς απλά έχουμε μια καλή πιθανότητα να παίξουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Έχουμε το αποτέλεσμα από το πρώτο αγώνα μεταξύ μας οπότε η Βιγιαρεάλ είναι αυτή που θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο γιατί αν μείνει το «μηδέν», εμείς θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Με την στήριξη των 70.000 φιλάθλων μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς φόβο αλλά με σεβασμό στον αντίπαλο, χωρίς ούτε δευτερόλεπτο φόβου».

«Από τον πρώτο αγώνα διάβασα στον ισπανικό Τύπο πως ήταν το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς για την Βιγιαρεάλ οπότε θα πρέπει να υπερβεί το καλύτερο της επίπεδο για να μας νικήσει», ανέφερε σε άλλο σημείο, ενώ μιλώντας για την τακτική και τον σκοπό του Παναθηναϊκού στο αυριανό παιχνίδι, τόνισε πως «αυτό θα το δούμε αύριο, αλλά δεν θα παίξουμε για το μηδέν γιατί στο τελευταίο λεπτό ο αντίπαλος μπορεί ακόμα να σκοράρει και να πάρει την πρόκριση. Θα παίξουμε για να κερδίσουμε, έχοντας στο μυαλό μας πως το 0-0 μας ευνοεί...».

«Θα το κάνουν... κόλαση»

Ο Ολλανδός αναφέρθηκε και στην βοήθεια που αναμένεται να αντλήσει η ομάδα από την παρουσία 70.000 φιλάθλων της, το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ.

«Είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, πιστεύω πως με την «κόλαση» που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι θα μπορέσουμε να περάσουμε. Η στήριξη των οπαδών μας μας δίνει την ώθηση για να προσπαθήσουμε. Θέλω να πω στον κόσμο ότι θέλουμε να αποτελέσει τον έξτρα παίκτη για μας στο γήπεδο και κάνοντας αυτό η ομάδα μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα όπως έκανε και στο παρελθόν. Αυτό τους ζητάω, να φωνάζουν, να ζητωκραυγάζουν καις το τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε την πρόκριση».
Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι θέλησαν να προχωρήσουν το πράγμα λίγο... παραπέρα. Συγκεκριμένα, ο Τεν Κάτε ρωτήθηκε για το αν ο Παναθηναϊκός θα είναι το αουτσάιντερ για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον πάρει την πρόκριση επί της Βιγιαρεάλ. «Σας παρακαλώ τι με ρωτάτε τώρα; Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και από εκεί και πέρα βλέπουμε», σχολίασε ο Τεν Κάτε, ελαφρώς εκνευρισμένος από το άκαιρο της ερώτησης...

Μάντζιος: Φαβορί η Βιγιαρεάλ

Πριν από τον Τεν Κάτε, τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε στην συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο 26χρονος επιθετικός επιβεβαίωσε πως είναι σε κατάσταση να παίξει λέγοντας πως «είχα ένα πρόβλημα με το γόνατο μου αλλά τα πράγματα τώρα είναι ΟΚ» και έχρισε φαβορί για την πρόκριση την ισπανική ομάδα.

«Το ΟΑΚΑ θα είναι γεμάτο αύριο και ελπίζω να μας βοηθήσει ο κόσμος . Η Βιγιαρεάλ είναι το φαβορί. Παίζει σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από μας με συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Ξέρουμε πως είναι πικραμένος ο κόσμος μας, αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει αύριο για να πάρουμε την πρόκριση»

Σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσουν οι «πράσινοι»: «Δεν πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα από τα προηγούμενα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Βιγιαρεάλ είναι μεγάλη ομάδα, βγάζει φάσεις πολλές και παίζει σύγχρονο και μοντέρνο ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να παίξουμε με πολύ πάθος και θέληση και να κάνουμε το παιχνίδι που γνωρίζουμε».

Ο Μάντζιος αναφέρθηκε ύστερα από σχετικό ερώτημα των δημοσιογράφων στην περίφημη ενέργεια του στο πρώτο παιχνίδι, λίγο μετά το γκολ του Καραγκούνη. «Μακάρι και αύριο να κάνω μια παρόμοια ενέργεια και να καταλήξει σε γκολ...», ευχήθηκε ο άσος του «τριφυλλιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: