Κυριακή, Μαρτίου 22, 2009

SUPER LEAGUE - 27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός!


Τον 12ο τίτλο του τα τελευταία 13 χρόνια και τον 37ο συνολικά εξασφάλισε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Βαλβέρδε, τρεις αγωνιστικές πριν πέσει η... καρό σημαία στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, επικράτησε 3-2 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και σε συνδυασμό με το "στραβοπάτημα" του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, πήρε μαθηματικά την πρώτη θέση. Τα τέρματα των ερυθρολεύκων πέτυχαν οι Ντάρμπισιρ (22'), Μανιάτης (61' -αυτογκόλ) και Ντουντού (72'), ενώ για τον Πανιώνιο σκόραραν οι Λουρένσο (45') και Γκονσάνγκα (51').

Αφησε βαθμούς ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον τοπικό Αστέρα. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με τον Σαλπιγγίδη στο 24', όμως ο Καούνος διαμόρφωσε στο 65' το τελικό σκορ.

Νέα νίκη, την έβδομη συνεχή, πέτυχε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τους Τζεμπούρ (2'), Μπλάνκο (39') και Εντίνιο (81'), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κιάσσος στο 27'.

Στο "κυνήγι" της δεύτερης θέσης παρέμεινε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε 2-1 του Θρασύβουλου στην Τούμπα και έπιασε τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση με 54 βαθμούς. Τα τέρματα του μακεδονικού συγκροτήματος σημείωσαν οι Λιαπάκης (46'-αυτογκόλ) και Μπακαγιόκο (90'+1), ενώ για τον Θρασύβουλο που ήδη έχει χάσει το... τρένο της παραμονής στην κατηγορία, σκόραρε ο Μαρτορέλ στο 36'.

Την πιο πολύτιμη -έως τώρα- εκτός έδρας νίκη της πέτυχε η Λάρισα, στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι βυσσινί επικράτησαν 2-0 του Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο" και πλέον βρίσκονται "αγκαλιά" με την 5η θέση και τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Τα γκολ πέτυχαν οι Ζουράφσκι (73') και Τουμέρ Μετίν (83').

Σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Ξάνθης πήρε ο Εργοτέλης που χάρη σε ένα τέρμα του Βασίλη Κουτσιανικούλη στο 63' επικράτησε με 1-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία. Ελάχιστες οι πιθανότητες να μπει πλέον στην 5αδα η "ακριτική" ομάδα.

Μπορεί ο Άρης να βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό από το γκολ του Γεωργιάδη αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να πάρει ένα σπουδαίο διπλό κόντρα στον Πανσερραϊκό με 2-1. Κάμπορα στο 60' και Ρεγκέιρο στο 78' τα τέρματα της ομάδας του Μαζίνιο.

Συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς έγινε στο Παγκρήτιο, όπου ο ΟΦΗ επικράτησε 4-3 του Πανθρακικού, διατηρώντας κάποιες μαθηματικές ελπίδες για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Πόποβιτς (11'), Μπαρκαουάν (18'), Σφακιανάκης (60', 82'), ενώ για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν δύο φορές, σκόραραν οι Κανωτίδης (6'), Ριέρα (15'), Κωνσταντινίδης (65').

Δεν υπάρχουν σχόλια: