Παρασκευή, Απριλίου 03, 2009

Ευρωλίγκα: Σύγκρουση αιωνίων στο Final 4

Στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός!

Με εξαιρετική άμυνα στην τελευταία περίοδο και με τον Έrtzek να σκοράρει το καθοριστικότερο καλάθι του αγώνα (70-73 τρίποντο 53 δευτερόλεπτα πριν το τέλος) ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Μαδρίτη την Ρεαλ με 78-75 και προκρίθηκε στο Final 4 της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο
.

Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στην πρώτη περίοδο με 20-16 όμως ένα απίστευτο μπλακ-άουτ στην δεύτερη έδωσε την ευκαιρία στην Ρεαλ όχι μόνο να πάρει προβάδισμα στο σκορ αλλά και να ξεφύγει με 41-33 στο ημίχρονο.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη προσπάθησε να μαζέψει την διαφορά και μείωσε στους 4 (58-54) με το τέλος της γ περιόδου. Στην τελευταία περίοδο, με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα ο «Θρύλος» πήρε κεφάλι στο σκορ και το διατήρησε μέχρι το τέλος αφού ήταν ψύχραιμος στις βολές και ο Βασιλόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον Μπούλοκ 2 δεύτερα πριν το τέλος δίνοντας το έναυσμα για τα τρελά πανηγύρια που άρχισαν με το άκουσμα της κόρνας.

Δεκάλεπτα: 16-20, 41-33, 58-54, 75-78

Νέος πράσινος θρίαμβος μέσα στην Ιταλία!


Με εντυπωσιακό τρόπο ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για το FINAL 4 της Ευρολίγκας που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο. Οι πράσινοι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κέρδισαν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες την Σιένα στο σπίτι της και με 3-1 νίκες προκρίθηκαν στο μεγάλο ραντεβού της Γερμανίας, εκεί όπου θ΄αναμετρηθούν στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Μπορεί η νίκη να μην ήταν τόσο άνετη όσο την Τρίτη αλλά και πάλι οι πράσινοι έκαναν μια καταπληκτική εμφάνιση υποχρεώνοντας τους Ιταλούς σε ήττα. Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά σχεδόν σε ολόκληρη την διάρκεια της αναμέτρησης και πανάξια πήρε το ροζ φύλλο του αγώνα, αφού άλωσε μια απόρθητη έδρα για 53 αγώνες δύο φορές μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα δεκάλεπτα: 18-28, 44-47, 60-65, 84-91.

Δεν υπάρχουν σχόλια: