Δευτέρα, Μαΐου 25, 2009

Βγενόπουλος: «Αποχωρώ»!

Την αποχώρησή του από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως «παράγοντας», ανακοίνωσε με γραπτή τοποθέτησή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο «Mr. MIG» ξεκαθάρισε ότι την περασμένη εβδομάδα έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός... «που έχει ξεπεράσει πια τις περισσότερες αγκυλώσεις του παρελθόντος», γνωστοποιώντας παράλληλα ότι οι μετοχές του στην «πράσινη» εταιρία, που αγγίζουν το 11%, παραμένουν στην κατοχή του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μάλιστα, εκχωρεί τα δικαιώματα ψήφου στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα, ευχαριστώντας τον για τις προσωπικές θυσίες που κάνει για να πετύχει τους στόχους του ο σύλλογος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Βγενόπουλου:

«Έκλεισε ο κύκλος, ο αγώνας μου ολοκληρώθηκε»

- «Αποχωρώ οριστικά από τον χώρο»

«Στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που ασχολήθηκα με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού έγιναν, με συλλογικές προσπάθειες και με την βοήθεια και των φιλάθλων, σημαντικές αλλαγές και βήματα προόδου. Από την περασμένη εβδομάδα έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει πια τις περισσότερες από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος , έχει ικανό και ισχυρό Πρόεδρο με τις απαραίτητες εξουσίες, εξαιρετικό διοικητικό και τεχνικό επιτελείο και μεγάλη οικονομική ευρωστία. Θεωρώ ότι ο αγώνας μου για να συμβάλλω και εγώ στις σημερινές εξελίξεις δικαιώθηκε αλλά και ολοκληρώθηκε.

Σήμερα ανακοινώνω ότι αποχωρώ οριστικά από έναν χώρο «παραγόντων» που δεν είναι συμβατός ούτε με τον χαρακτήρα ούτε με τις αρχές μου και στον οποίο συμμετείχα προσωρινά με μοναδικό κίνητρο την μεγάλη μου αγάπη στον Παναθηναϊκό και με στόχο να μπούμε επιτέλους σε μια νέα πορεία αντάξια της ιστορίας μας.

Ευχαριστώ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη τους την οποία προσπάθησα να τιμήσω με μεγάλο προσωπικό κόστος.

Σαν απλός φίλαθλος και εγώ πλέον, θα είμαι πάντα κοντά στον Παναθηναϊκό και θα πηγαίνω στα γήπεδα, όποτε μπορώ, για να χαίρομαι ή να λυπάμαι μαζί με την υπόλοιπη πράσινη οικογένεια.

Οι μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που κατέχω (το 11%) θα μείνουν στην οικογένειά μου για πάντα και τα δικαιώματά τους θα ασκούνται δια πληρεξουσίου και από ανθρώπους που θα εμπιστεύομαι ότι θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στην πρόοδο του Παναθηναϊκού. Τα δικαιώματα ψήφου τα εκχωρώ κατ΄αρχήν στον κ. Ν. Πατέρα για όσο χρόνο επιθυμεί να είναι Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, και τον ευχαριστώ για τις μεγάλες προσωπικές θυσίες που κάνει στην επιδίωξη των κοινών μας οραμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: