Παρασκευή, Μαΐου 08, 2009

UEFA: Βέρντερ-Σαχτάρ ο τελικός!

Η Βέρντερ Βρέμης και η Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τελευταίο τρόπαιο του Κυπέλλου UEFA, πριν η διοργάνωση μετονομαστεί από του χρόνου σε Europa League και πάρει και μια νέα μορφή διεξαγωγής.

Οι επαναληπτικοί ημιτελικοί ήταν δραματικοί και αποζημίωσαν όσους... καταδέχτηκαν να τους δουν, μετά από δύο συνεχόμενες βραδιές Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρώτη χρονικά εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης η Σαχτάρ, που επικράτησε με 2-1 της Ντιναμό Κιέβου, στη μάχη της Ουκρανίας. Οι δύο ομάδες ήταν στο 1-1 μέχρι το 89', σκορ με το οποίο είχε λήξει και ο πρώτος αγώνας, ωστόσο ο Ιλσίνιο με ένα ωραίο σόλο σκόραρε και δεν άφησε το ματς να πάει στην παράταση, δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη-πρόκριση.

Στο Αμβούργο, η τοπική ομάδα είχε το προβάδισμα της νίκης με 1-0 μέσα στη Βρέμη στον πρώτο αγώνα και αύξησε το προβάδισμα της όταν προηγήθηκε νωρίς στο σκορ. Η Βέρντερ, ωστόσο, είχε έναν εκπληκτικό Ντιέγκο στο α' μέρος, που σκόραρε μεν και έκανε το 1-1, ωστόσο δέχτηκε κίτρινη κάρτα σε άλλη φάση και θα χάσει τον τελικό!

Στην επανάληψη, οι Πιζάρο και Μπάουμαν έκαναν το σκορ 1-3, πριν ο Όλιτς σημειώσει το δεύτερο του γκολ στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-3 και δίνοντας δραματικό τόνο στο παιχνίδι. Τελικά, η πίεση των γηπεδούχων δεν απέφερε καρπούς, έτσι η Βέρντερ, μέσα σε λίγες μέρες, απέκλεισε για δεύτερη φορά το Αμβούργο, μετά τη μεταξύ τους μάχη και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΚΟΡΕΡ

Σαχτάρ - Ντιναμό Κ. 2-1 (1-1)

(17' Τζάντσον, 89' Ιλσίνιο - 47' Μπανγκουρά)

Αμβούργο - Βέρντερ Βρ. 2-3 (1-0)

(13', 87' Όλιτς - 29' Ντιέγκο, 66' Πιζάρο, 83' Μπάουμαν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: