Τρίτη, Ιουνίου 09, 2009

Στη Ρεάλ και επίσημα ο Κακά !

Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης για τα επόμενα έξι χρόνια είναι πλέον και επίσημα ο Κακά.

Τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου άσου από το Μιλάνο στη Μαδρίτη επισημοποίησαν τόσο οι "μερένγκες" όσο και οι "ροσονέρι" με ξεχωριστές ανακοινώσεις που ανέβηκαν στους διαδικτυακούς τους τόπους τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Το μόνο που μένει πλέον να γίνει γνωστό είναι και το ακριβές ύψος της μεταγραφής, με τα ισπανικά Μέσα να επιμένουν πως η συμφωνία έκλεισε στα 65 εκατομμύρια ευρώ. Αν το ποσό είναι σωστό, τότε η προηγούμενη ομάδα του Κακά, η Σάο Πάολο, έχει να λαμβάνει 2.700.000 ευρώ από δικαιώματα μεταπώλησης που διατηρούσε. 9 εκ. ευρώ θα είναι η ετήσια αμοιβή του ίδιου του παίκτη.

"Ο Ρικάρντο Ίζεκσον ντος Σάντος Λέιτε ή Κακά είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς συμφωνήσαμε σε όλα με τη Μίλαν και πέρασε με επιτυχία όλα τα ιατρικά τεστ. Ο ίδιος υπέγραψε μαζί μας συμφωνία διάρκειας έξι χρόνων," ανέφερε η ανακοίνωση των Μαδριλένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Μίλαν, που αναφέρει στην Ιστοσελίδα της: "Από την επόμενη σεζόν ο Κακά θα παίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μίλαν ευχαριστεί τον άνθρωπο και πρωταθλητή Κακά για τη συνεισφορά του στον σύλλογο και τις πολλές του νίκες τα τελευταία έξι χρόνια.

Για εμάς θα είναι πολύ δύσκολο να καλύψουμε το κενό του, καθώς αποτέλεσε και άριστο παράδειγμα αφοσίωσης και επαγγελματισμού. Ο Αθλητικός Σύλλογος Μίλαν εκ μέρους όλων του των παικτών, τεχνικού επιτελείου και φίλων του του εύχεται τα καλύτερα για τη συνέχεια της αθλητικής του καριέρας
."

Ο Κακά θα παρουσιασθεί και επίσημα από τη Ρεάλ στις 30 Ιουνίου, καθώς αυτό το διάστημα παίρνει μέρος με την εθνική Βραζιλιάς στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, που διοργανώνεται στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου άσου είναι η δεύτερη ακριβότερη στην ιστορία των "γκαλάκτικος" με πρώτη εκείνη του Ζινεντίν Ζιντάν από τη Γιουβέντους, που κόστισε 73.000.000 ευρώ. Και εκείνη έγινε υπό προεδρία Πέρεθ (τότε βρισκόταν στην πρώτη του θητεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: