Κυριακή, Ιουνίου 28, 2009

Αφιέρωμα της ΦΙΦΑ για Ζιλμπέρτο Σίλβα !

«Πνευμόνι της Βραζιλίας», «ήρωα της Άρσεναλ» και «παρολίγον ξυλουργό!» χαρακτηρίζει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα εκτενές αφιέρωμα της επίσιμης ιστοσελίδας της ΦΙΦΑ με αφορμή τη συμμετοχή του Βραζιλιάνου άσου του Παναθηναϊκού στον σημερινό τελικό του Κονφεντερέσιον Καπ κόντρα στις ΗΠΑ, όπου θα έχει την ευκαιρία να σηκώσει ακόμη μία «κούπα» στην καριέρα του.

«Αυτό είναι ο ρόλος μου»

Το δημοσίευμα της ΦΙΦΑ που παίζει βασικό στην πρώτη της σελίδα έχει τίτλο το «πνευμόνι της Βραζιλίας» και μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις του μέσου του "τριφυλλιού" που μεταξύ άλλων λέει για την κριτική που του ασκείται γιατί δεν βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας του:

«Νιώθω πάντα άνετα όταν κάνω σκληρή δουλειά στη μεσαία γραμμή. Για μένα έιναι τιμή. Κάνω αυτό για το οποίο είμαι φτιαγμένος. Αν το κάνω σωστά, οι άλλοι παίκτες μπορούν να κάνουν τα δικά τους, να γίνουν δημιουργικοί και να σκοράρουν. Δείτε τους παίκτες που έχουμε. Κακά, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο. Δεν χρειάζονται τον Ζιλμπέρτο για τη δημιουργία...».

«Ίσως να έφτιαχνε έπιπλα»

Η αναφορά για τον Ζιλμπέρτο συνεχίζεται ως εξής: «Γεννημένος στη φτώχεια, ο Ζιλμπέρτο μπήκε σε νεαρή ηλικία στη σκληρή δουλειά. Έπειτα από ένα ατυχές πέρασμα στις μικρές κατηγορίες με την Αμέρικα Μινέιρο, ο Ζιλμπέρτο μπορούσε να γίνει ξυλουργός. Αν δεν έκανε μια τέτοια προσπάθεια στην Ατλέτικο Μινέιρο, αυτή τη φορά για μια ποδοσφαιρική δόξα το 2000, τώρα ίσως να έφτιαχνε έπιπλα. Έτσι, προκάλεσε την προσοχή του Βενγκέρ και έγινε ο ήρωας του «Χάιμπουρι»!.

«Πάντα καλοί οι οπαδοί»

Ο Ζιλμπέρτο δηλώνει ακόμη: «η Άρσεναλ σημαίνει πολλά για μένα» και αφού η ΦΙΦΑ επισημαίνει ότι τώρα αγωνίζεται στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού ο Βραζιλιάνος προσθέτει: «οι οπαδοί είναι πάντα καλοί μαζί μου και αυτό είναι κάτι ξεχωριστό στην καριέρα μου».

«Εύκολο να κουραστείς...»

Τέλος, ο Ζιλμπέρτο αναφερόμενος στον σημερινό τελικό, τονίζει: «Οι Αμερικάνοι έκαναν καλό παιχνίδι με την Ισπανία. Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα είμαστε. Πιστεύουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας και ότι μπορούμε να νικήσουμε. Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα. Το τουρνουά είναι πολύ δύσκολο. Μερικές από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο είναι εδώ. Και τα παιχνίδια γίνονται πολύ σύντομα. Είναι εύκολο να κουραστείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: