Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2009

Confederations Cup: Το σήκωσε η Βραζιλία !!!


Μια Βραζιλία με τα όλα της στο δεύτερο ημίχρονο του αποψινού τελικού, κατάφερε να ανατρέψει το 2-0 με το όποιο έχανε από την Αμερική στα πρώτα 45’ και με δυο γκολ του Φαμπιάνο και ένα του Λούσιο, πανηγυρίζει το δεύτερο συνεχόμενο και τρίτο συνολικά κύπελλο συνομοσπονδιών της ιστορίας της!

Το πρώτο ημίχρονο

Τα πρώτα λεπτά οι Βραζιλιάνοι προσπάθησαν να πιέσουν και δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις, αλλά οι Αμερικάνοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους καλή φάση.

Συγκεκριμένα, ο Κλάιντ Ντέμπσεϊ έκανε το 1-0 στο 10' με πλασέ στην κίνηση έπειτα από την σέντρα του Σπέκτορ και έτσι πέτυχε τρίτο του γκολ στην διοργάνωση.

Στο 13' και το 26' ο Χάουαρντ εξουδετέρωσε τις προσπάθειες των Ρομπίνιο και Μαϊκόν, αντίστοιχα και στο 27' οι ΗΠΑ κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα στην άμυνά τους από τον Ρομπίνιο και έβγαλαν μια υποδειγματική αντεπίθεση.

Ο Ντόνοβαν τροφοδοτήθηκε στον χώρο του κέντρου, έδωσε στον Τσάρλι Ντέιβις αριστερά και ο τελευταίος του έδωσε την μπάλα εκ νέου στον Ντόνοβαν, ο οποίος στο ύψος της περιοχής πλέον απέφυγε τον Ραμίρες και με άψογο πλασέ νίκησε τον Ζούλιο Σέζαρ για το 2-0.

Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους η Βραζιλία είχε δύο ευκαιρίες, όμως ο Χάουαρντ είπε "όχι" σε Αντρέ Σάντος και Ρομπίνιο.

Το δεύτερο ημίχρονο


Με την σέντρα του δευτέρου μέρους η Βραζιλία κατάφερε να μειώσει με τον Λουΐς Φαμπιάνο (46'). Ο στράικερ της Σεβίλλης πήρε την μπάλα με πλάτη στο τέρμα στην γραμμή της περιοχής και χωρίς δεύτερη σκέψη γύρισε και έκανε το σουτ, το οποίο πέρασε κάτω από τα πόδια του Φάιλχαμπερ και εν συνεχεία κατέλειψε στα δίχτυα του Χάουαρντ που δεν κατάφερε αυτήν την φορά για διώξει.

Στο 58' ήρθε η επόμενη καλή στιγμή για τους Βραζιλιάνους, με τον Λούσιο να πιάνει την κοντινή κεφαλιά, τον τερματοφύλακα της Έβερτον να αποκρούει και στην επαναφορά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα να πιάνει το γυριστό σουτ απο το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα η Βραζιλία πέτυχε γκολ το οποίο κακώς δεν μέτρησε, καθώς ο Κακά έκανε κοντινή κεφαλιά και ο Χάουαρντ απέκρουσε αφού η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.

Η ισοφάριση πάντως ήρθε για την "σελεσάο" στο 74', αφού τέσσερα λεπτά νωρίτερα τον είχε προλάβει σε τετ-α-τετ ο Χάουαρντ.

Όσον αφορά στο γκολ, ο Κακά έκανε την παράλληλη μπαλιά απο αριστερά, ο Ρομπίνιο έπιασε το πλασέ με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία με κοντινή κεφαλιά ο Λουΐς Φαμπιάνο την έστειλε στα δίχτυα.

Η μεγάλη ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 84' με τον Λούσιο να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά στο δέυτερο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κακά.

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Σπέκτορ, Ονιέβου, Μποκανέγκρα, Ντέμεριτ, Κλαρκ (89' Κάσεϊ), Φάιλχαμπερ (75' Κλέσταν), Ντέμπσεϊ, Ντέιβις, Ντόνοβαν, Άλτιντορ (75' Μπόρσταϊν).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ:
Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Λουϊζάο, Αντρέ Σάντος (66' Ντάνι Άλβες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ραμίρες (67' Ελάνο), Κακά, Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο.

Τα γκολ:

1-0


2-0


2-1


2-2


2-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: