Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

Ζούλιο Σέζαρ, επί δύο

http://pounasetora.blogs.sportnet.gr/archives/375

Είμαι κατασυγκινημένος, το παραδέχομαι. Αυτό που όλοι οι Ελληνες ρομαντικοί φίλοι ονειρεύονταν, έγινε πραγματικότητα.

Ο Ολυμπος και ο Κίσσαβος μαζί.

Εξηγούμεθα…


Ζούλιο Σέζαρ του Ολυμπιακού
(όπως λέμε Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα)

Ο Ζούλιο Σέζαρ Σάντος Κορέια γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1978 στο Σάο Λουίς. Το 1994 ξεκίνησε την καριέρα του από την Κλαμπ Αμέρικα του Μεξικού. Εν συνεχεία έπαιξε στην Ονδούρα με τη Μάραθον και το 1996 πήγε στη Βαγιαδολίδ.

Στην Primera Division στέριωσε, έγινε βασικός στη Βαγιαδολίδ και το καλοκαίρι του ’99 ήρθε η μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης, του χτύπησε την πόρτα και τον έκανε δικό της. Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής όμως και αναγκάστηκε να ρίξει νερό στο κρασί του και να παίξει σε μια σαφώς μικρότερη ομάδα, τη… Μίλαν.

Τίποτε και εκεί. Πήγε δανεικός στη Σοσιεδάδ, πήγε δανεικός στην Μπενφίκα, πάλι τίποτα. Επαιζε αλλά δεν έπειθε τη Ρεάλ να τον επαναφέρει στο galactico ρόστερ της. Τη σεζόν 20002-03 έπαιξε (δανεικός φυσικά) στην Αούστρια Βιέννης, την περίοδο 2003-04 πήγε πάλι στη Βαγιαδολίδ και το 2004-05 στην Μπόλτον.

Φθάσαμε στο καλοκαίρι του 2005 και ο Ζούλιο Σέζαρ Σάντος Κορέια επέστρεψε στο Μεξικό, για λογαριασμό της Τίγκρες. Βασικούρα με 29 συμμετοχές αλλά του έλειπε η Ευρώπη. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Στο λιμάνι είχε 27 συμμετοχές στην πρώτη του χρονιά και 18 τη δεύτερη αλλά δεν έμεινε παραπάνω. Κορυφαία του στιγμή; Όταν σκόραρε, το 2006, επί τρία σερί ματς (με Ιωνικό, Αιγάλεω και Κέρκυρα).

Φεύγοντας από τον Ολυμπιακό πήγε στη Ντινάμο Βουκουρεστίου αλλά του χρωστούσαν χρήματα και τον Ιανουάριο πήγε στην τουρκική Γκαζιαντέπσπορ, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα, στα 30 του.

Ζούλιο Σέζαρ της ΑΕΚ

Ο Ζούλιο Σέζαρ ντα Σίλβα Σόουζα γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1980 στην Ιταγουάι. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα το 1997 στη Φλουμινένσε και έμεινε στο Ρίο ως και το 2002, με λιγοστές συμμετοχές όμως.

Τότε ήρθε η ώρα της Ευρώπης και πήγε στη Μόσχα για λογαριασμό της Λοκομοτίβ. Βασικότατος στον ρωσικό σύλλογο αλλά δεν του άρεσε το κλίμα και έφυγε για πιο ζεστά μέρη. Για Πορτογαλία δηλαδή, όπου έβγαλε μια σεζόν (2003-04) βασικότατος με την Εστρέλα Αμαδόρα.

Η επόμενη περίοδος τον βρήκε εκ νέου στην Ιβηρική, παίζοντας με τη Ζιλ Βισέντε κι από εκεί τον απέκτησε η ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2005.

Σε τρεις σεζόν φορώντας τα κιτρινόμαυρα ήταν βασικότατος, ειδικά τις δύο τελευταίες. Επί συνόλου τρεισήμισι σεζόν έπαιξε σε 88 ματς πρωταθλήματος (18 γκολ) και 16 Κυπέλλου (2 γκολ). Βάλτε κι άλλα 19 στην Ευρώπη, σύνολο 123 ματς με την ΑΕΚ και 14 τέρματα. Κορυφαία του στιγμή το 2006 όταν σημείωσε πέντε γκολ σε τρία σερί ματς: δύο κόντρα στον Ιωνικό, δύο κόντρα στο Αιγάλεω και ένα με την Κέρκυρα. Σας θυμίζει κάτι το εν λόγω σερί;

Μετά την ΑΕΚ πήγε στη Ραπίντ Βουκουρεστίου (μαζί με τον Ζούλιο Σέζαρ του Ολυμπιακού). Σε μια σεζόν έπαιξε σε 15 ματς και εδώ και ένα μήνα είναι και πάλι συμπαίκτης του συνονόματού του, στην Γκαζιαντέπσπορ!

Σημειωτέον πως αποδεσμεύθηκαν μαζί από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου στις 30 Νοεμβρίου, άρα είναι η δεύτερη φορά που συνυπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: