Δευτέρα, Αυγούστου 03, 2009

Τεν Κάτε: "Πειθαρχία και τακτική"

Oι δηλώσεις του Τεν Κάτε:

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να έρθει η πρόκριση:

"Είναι θέμα πειθαρχίας. Πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική. Δεν ήταν θέμα ποιότητας, αλλά θέμα να τηρήσουμε αυτά που είχαμε πει. Σε κάποια ΜΜΕ κάποιοι έκριναν διαφορετικά, αλλά δεν τα λαμβάνουμε υπόψη μου αυτά. Πέρσι είχαμε εμμονή στην τακτική και την πειθαρχία και αυτό έφερε χρήματα στα ταμεία μας. Όταν έχεις καλύτερους παίκτες δεν σημαίνει ότι έχεις καλύτερη ομάδα. Δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας, αλλά και συμπεριφοράς",

Για την τακτική του πρώτου αγώνα:

"Το μόνο που θέλω είναι αυτή τη στιγμή είναι να περάσει η ομάδα. Πάντα εγώ το ποτήρι το βλέπω μισογεμάτο. Δεν θέλω να κάνω καμία αρνητική σκέψη πριν από αυτό το παιχνίδι. Μέλημά μας είναι να προκριθούμε. Στο μυαλό μου υπάρχουν μόνο θετικά πράγματα, έτσι σκέφτομαι, έτσι λειτουργώ. Ξέρω ότι οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες. Οι ήττες είναι ορφανές ".

Για τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού:

"Αυτή είναι μία επαναλαμβανόμενη ερώτηση εδώ και ένα χρόνο και κάτι. Έχουμε ποιότητα πίσω, φέραμε δύο νέους κεντρικούς αμυντικούς, ο ένας έχει τρεις εβδομάδες μαζί μας και ο άλλος περίπου δέκα ημέρες. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν και στην ομάδα και στις απαιτήσεις και στον τρόπο διαβίωσης, συνεννόησης και επαγγελματικής ζωής.

Να μπορέσουν να επικοινωνήσουν και στο παιχνίδι με τους συμπαίκτες τους. Δεν είναι όλα τόσο εύκολα, ούτε μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς να είναι οι καλύτεροι παίκτες από την πρώτη στιγμή. Δεν θα πω όχι πάντως αν μου φέρουν τον Τζον Τέρι
!"
Με 4-3-3 για την ανατροπή

Με σύστημα 4-3-3 αναμένεται να παρατάξει ο Χενκ Τεν Κάτε τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Σπάρτα Πράγας. Ο Ολλανδός τεχνικός φαίνεται να καταλήγει σε σχήμα με τους Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Μουν και Σπυρόπουλο στα άκρα της άμυνας, Σαριέγκι και Βύντρα ως δίδυμο στόπερ, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο και Καραγκούνη στα χαφ και επιθετική τριάδα τους Λέτο, Σαλπιγγίδη αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, και στην κορυφή τον Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: