Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

Europa League: Με Χέρενφεϊν ο ΠΑΟΚ-Με Bασλούι η ΑΕΚ

Με Χέρενφεϊν ο ΠΑΟΚ

Με την ολλανδική Χέρενφεϊν κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ για τα πρόκριματικά για τους ομίλους του Europa League. Οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα στις 20 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στη χώρα της τουλίπας μια εβδομάδα αργότερα.

Η Χέρενφεϊν τερμάτισε πέμπτη στο περασμένο ολλανδικό πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο νικώντας στα πέναλτι την Τβέντε. Στον πάγκο της είναι ο γνωστός από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό Τροντ Σόλιντ και διαθέτει γνωστούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ιβοριανός φορ Μποναβεντούρ Καλού. Στην πρεμιέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος ήρθε ισόπαλη (0-0) εντός έδρας με τη Ρόντα.


Με Bασλούι η ΑΕΚ


Η Ρουμάνικη Βασλούι θά είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ για την είσοδο της στο Εuropa League. H Βασλούι θεωρείται από τις ανερχόμενες δυνάμεις της Ρουμανίας. Χρώματά της είναι το πράσινο και το κίτρινο, ιδρύθηκε μόλις το 2002, ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία μόλις τρία χρόνια αργότερα (αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα) και τερμάτισε στην πέμπτη θέση στο περασμένο πρωτάθλημα.

Στον τρίτο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Ομόνοια νικώντας με 2-0 στη Ρουμανία, ενώ ο επαναληπτικός στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας έληξε ισόπαλος 1-1. Προπονητής της είναι ο Κριστιάν Ντούλτσα και έδρα της το «Μουνισιπάλ» (9.200 θεατών). Κορυφαίος παίκτης της είναι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Γουέσλεϊ. Στο ρόστερ της αριθμεί 14 ξένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: