Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2009

Oλυμπιακός: "Μπάμ" με Φερναντίνιο ;

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρωταθλητής", οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να κάνουν το μεγάλο "μπαμ" φέρνοντας στον Πειραιά το μεγάλο αστέρι της Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ έχουν έρθει ήδη σε επαφές με μάνατζερ για να βολισκοπήσουν τις προθέσεις των Ουκρανών αναφορικά με το ενδεχόμενο να δεχτούν να παραχωρήσουν τον 24χρονο Βραζιλιάνο μέσο.

Ο Φερναντίνιο, ή αλλιώς Φερνάντο Λουίζ Ρόσα όπως είναι το πλήρες όνομά του, κοστολογείται στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με ένα ποσό της τάξης των 10.000.000 ευρώ (η Σαχτάρ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2005 από την Ατλέτικο Παραναένσε με 7.000.000 ευρώ), όμως το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να τον πάρουν ακόμα και με τα μισά χρήματα, γεγονός που αποτελεί ένα εξαιρετικό "δέλεαρ" προκειμένου να κινηθούν δυναμικά για την περίπτωσή του.

Όσο για τα προσόντα του Βραζιλιάνου "αρτίστα", ούτε λόγος να γίνεται... Χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια (με το αριστερό να είναι θεωρητικά το "καλό" του πόδι), καλύπτει και τα δύο άκρα στη μεσαία γραμμή αλλά μπορεί να παίξει και ως κεντρικός χαφ, έχει έφεση στις εκτελέσεις φάουλ, ενώ και η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι αγαστή, κάτι που φανερώνουν τα 18 γκολ σε 100 ματς με τους "πορτοκαλί".

Αναμφίβολα, η περίπτωση απόκτησής του μόνο εύκολο δεν είναι, με την ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου να επιθυμεί λογικά να κρατήσει ένα από τα σημαντικότερα αστέρια του ρόστερ, ωστόσο στον Πειραιά έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται πως πρέπει να "ενεργοποιηθούν" άμεσα μετά την αποτυχία στο θέμα του Γκονζάλες, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να περιμένουμε άμεσα εξελίξεις στο θέμα του χαφ.

Όλα αυτά μάλιστα, την ώρα που ένας από τους βασικούς στόχους του Ολυμπιακού για τη θέση του αριστερού χαφ, ο Αμαντίνο Μανσίνι, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στα ιταλικά μέσα πως θα παραμείνει στην Ίντερ και θα κυνηγήσει τη φετινή σεζόν τις όποιες ευκαιρίες του δώσει ο Ζοσέ Μουρίνιο...





Δεν υπάρχουν σχόλια: