Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2009

Ας τους προλάβει κι ας παραιτηθεί

ΑΠΟ: http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/archives/249

Ηταν 1η Αυγούστου, για να ευλογήσουμε τα γένια της στήλης, όταν είχαμε ψιλομαντέψει τις εξελίξεις. Ούτε ενάμισης μήνας δεν πέρασε…

Εγραφα επιλεξί: «Κακά τα ψέματα, ο Κόκκαλης προσέλαβε έναν προπονητή που μπορεί να διώξει χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν και εφόσον κρίνει σκόπιμο να το κάνει. Εναν προπονητή όχι με αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ αν απολυθεί ή αρεστό εξ αρχής στον κόσμο ή περιζήτητο αλλά κάποιον που δεν θα στεναχωρηθεί κανείς αν φύγει, αν αμφισβητηθεί έντονα στις πρώτες “γκέλες”.»

Σαν τα κοράκια έπεσαν πάνω στον Κετσπάγια μετά την πρώτη γκέλα με την Καβάλα. Παγκόσμια πρωτοτυπία ίσως αλλά στον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη, στο λιμάνι, το θεωρούν απολύτως λογικό.

Το είχα γράψει, κι αυτό, πρόσφατα: «Ο Ολυμπιακός στα 15 ματς στο Καραϊσκάκη ετησίως έχει 13 νίκες! Εμεινε στις 12 μόνο τη σεζόν 2002-03, τότε που ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, άρα τη διαφορά δεν την κάνουν τα εκτός Πειραιά ματς, αλλά τα εντός».

Προφανώς ο Τιμούρ έχει έρθει προ τετελεσμένων. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάρει το καπελάκι του στραβά και να φύγει, προτού χρεωθεί απόλυτα ευθύνες που δεν του αναλογούν (όπως του χρεώθηκαν απόλυτα «ευθύνες» νωρίτερα, όπως οι προκρίσεις κόντρα σε Σλόβαν και Σέριφ).

Μία αξιοπρεπής παραίτηση, είναι η λύση. Για τον ίδιο. Διότι ακόμη και με νίκη επί της Αλκμάαρ, απλώς θα αγοράσει λίγο χρόνο ακόμη. Και δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό για έναν προπονητή να αποδεικνύει κάθε εβδομάδα αν αξίζει να εργάζεται στον Ολυμπιακό (ή οπουδήποτε αλλού) ή όχι.

ΥΓ. Επειδή στο Sportnet δεν κοιμόμαστε ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: