Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2009

Europa League: ΑΕΚ Έβερτον-ΑΕΚ 4-0

Η Έβερτον βρήκε απέναντί της μια αδύναμη ΑΕΚ και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει σε μια δίκαιη νίκη με σκορ 4-0 για τον 9ο όμιλο του Europa League. Στην εκπληκτική παρουσία των φίλων της Ένωσης στις εξέδρες του «Γκούντισον Παρκ», οι Άγγλοι είχαν να αντιπαρατάξουν τα τέρματα των Γιόμπο 10΄, Ντιστέν 17΄, Πίεναρ 37΄και Ζο 82΄.

Το ματς
:

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έδειχναν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Να κυνηγήσουν με τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούσαν, ένα θετικό αποτέλεσμα, στην επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο, οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν κατάφεραν να κρατήσουν την μπάλα ούτε μια φορά στα πόδια τους και το ματς άρχισε από νωρίς να αποτελεί έναν μονόλογο της Έβερτον.

Κάθε στημένο…κίνδυνος και γκολ

Στο πρώτο κόρνερ της βραδιάς στο 10ο λεπτό, η Έβερτον κατάφερε με πολύ απλό τρόπο να ανοίξει το σκορ. Ο Μπέινς εκτέλεσε με πολλά εσωτερικά φάλτσα, ο Σάχα δίστασε να βγει και στο δεύτερο δοκάρι ο Γιόμπο δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ έχοντας να αντιμετωπίσει απλά την επιτήρηση του Μάκου. Ίδιο σκηνικό και επτά λεπτά αργότερα. Κόρνερ από την αριστερή πλευρά, ο Φελάινι βρήκε την μπάλα στην μικρή περιοχή και ο Ντιστέν στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα της Ένωσης.

Στο μεταξύ, ο Ζεράλντο πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω τραυματισμού δίνοντας τη θέση του στον Ενσαλίβα. Ο Γιάχιτς άφησε τη μεσαία γραμμή και πέρασε δίπλα στον Άρτσε στο κέντρο της άμυνας. Ο τελευταίος έχασε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και ήταν ένας από τους κύριους λόγους, που η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της. Η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει ούτε φάουλ, οι παίκτες της δεν έμπαιναν δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες, ανάπτυξη δεν υπήρχε. Δυο σουτ, ένα του Παντελή Καφέ και ένα του Ταμαντανί Ενσαλίβα ανησύχησαν τον Χάουαρντ όμως η Ένωση δεν κατάφερε σε καμία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου να βρει ηρεμία στο παιχνίδι της.

Στο 37ο λεπτό, σε οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων, ο Πίεναρ ανενόχλητος από απόσταση περίπου 25 μέτρων εξαπέλυσε έναν κεραυνό, νικώντας για τρίτη φορά τον Σάχα. Το ζήτημα πλέον για την ΑΕΚ, ήταν να περιορίσει κάπως τον ρυθμό προκειμένου να μην προκύψει ο διαφαινόμενος διασυρμός.

Αλλαγή στην αλλαγή και αποβολή

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μπάγεβιτς πέρασε τον Μαντούκα στον αγωνιστικό χώρο και γύρισε το σύστημα στο συνηθισμένο για την ΑΕΚ 4-2-3-1. Εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε ο Ενσαλίβα αλλά για την Ένωση δεν άλλαξε κάτι. Στο 55ο λεπτό, ο Αραούχο…αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη βραδιά των συμπαικτών του, κλοτσώντας τον Γιόμπο στη βουβωνική χώρα. Η απευθείας κόκκινη κάρτα ήταν δεδομένη και ο Ντέιβιντ Μόγιες με τις αλλαγές του έδωσε το σύνθημα για φουλ επίθεση περνώντας στο γήπεδο τους Γιακούμπου και Σαχά. Οι κιτρινόμαυροι παρά την αποβολή κατάφεραν να κυκλοφορήσουν την μπάλα καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο μέρος όμως χρειάστηκε να φτάσει το 79ο λεπτό για να χάσει η ελληνική ομάδα την πρώτη της καλή ευκαιρία με σουτ του Μπλάνκο από το ύψος του πέναλτι.

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το 4ο γκολ για την Έβερτον από τον Ζο στο 82’, δείχνει ξεκάθαρα την τραγική εικόνα, την οποία παρουσίασε η ΑΕΚ στην αμυντική της λειτουργία. Εικόνα κυρίως εκνευριστική αφού οι παίκτες της δεν έδειχναν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν αντίπαλο που ναι μεν αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά δεν αποτελεί αυτό που συνηθίζουμε να λέμε…High Level…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΒΕΡΤΟΝ (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Μπέινς, Γιόμπο, Μπιλιαλέντινοφ (53' Γιακούμπου), Τζο, Ντιστέν, Κέιχιλ (46' Όσμαν), Γκόσλινγκ, Πίενααρ (68' Σαχά), Φελαϊνί, Ρόντγουελ
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Ζεράλντο (13' Ενσαλίβα, 46' Μαντούκα), Χουανφράν, Λεονάρντο (72' Γιαχάγια), Γιάχιτς, Μάκος, Μπλάνκο, Σκόκο, Άρτσε

πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: