Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

Europa League: Παναθηναϊκός - Γαλατάσαραϊ 1-3

Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό, που έχασε 3-1 στο ΟΑΚΑ από την Γαλατασαράι για την πρώτη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Europa League. Ελάνο (5’), Μπάρος (48’) και αυτογκόλ του Σαριέγκι (58’) τα γκολ για τους Τούρκους, που εκμεταλλευτήκαν τα πολλά αμυντικά λάθη των πράσινων. Ο Σαλπιγγίδης μείωσε στο 78’. Έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου προς τον Γκαλίνοβιτς.


Το ματς:


Ο «εφιάλτης» της Μαδρίτης ξύπνησε πάλι… Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από μια αδράνεια του Μαρίνου στην άμυνα και βρέθηκε από το 5ο κιόλας λεπτό να κυνηγά την ανατροπή (γκολ του Ελάνο). Τα στάνταρ της αναμέτρησης άλλαξαν εντελώς. Υπό καταρρακτώδη βροχή στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, οι «πράσινοι» προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση.

Επιθετικά με τους Χριστοδουλόπουλο, Καραγκούνη, Ζιλμπέρτο και ενίοτε τον Λέτο να επιδίδονται σε ατομικές προσπάθειες και μεταβιβάσεις από τον άξονα, φαινόταν ότι υπήρχε πιθανότητα να μπει κάποιο τέρμα. Η άμυνα της Γαλατά μπορεί να «έμπαζε» από παντού, αλλά απέδειξε ότι είχε δουλέψει πολύ στο τεχνητό οφ-σάιντ. Ο Σαλπιγγίδης έβγαινε συνεχώς στην πλάτη της άμυνας, όμως τις περισσότερες φορές πιανόταν σε αντικανονική θέση. Μεγάλο πρόβλημα στην κάθετη πάσα… Από το λεπτό του γκολ μέχρι το τέλος η ομάδα του Τεν Κάτε ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Έκλεινε συνεχώς τον αντίπαλο στα καρέ του και περιόριζε τις αντεπιθέσεις.

Βέβαια όποτε αυτές έβγαιναν υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Οι Κιούελ, Μπάρος και Κεϊτά μόλις έβρισκαν κενό χώρο δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γκαλίνοβιτς. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή Ταλιαβέντο και το σκορ έμεινε στο 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ άσχημα. Ένα λεπτό μετά το σφύριγμα της έναρξης ο Μπάριος έσπασε το τεχνητό οφ σάιντ και αφού πέρασε τον Γκαλίνοβιτς, πλάσαρε εύκολα. Αναγκαστικά ο Τεν Κάτε έβαλε μέσα τους Νίνη και Πετρόπουλο και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-2-3-1. Πράγματι η σκέψη του Τεν Κάτε αποδείχτηκε σωστή, αφού οι «πράσινοι» έγιναν από τα πρώτα περισσότερο απειλητικοί και έχασαν μοναδικές ευκαιρίες να μειώσουν με τον Πετρόπουλο.

Η ψυχρολουσία όμως ήρθε πάλι ξαφνικά με σουτ του Ελάνο (57’΄), το οποίο κόντραρε στον Σαριέγκι και κατέληξε στα δίχτυα. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε. Προσπάθησε πολύ, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, είχε δοκάρι (με Πετρόπουλο στο 60’) αλλά η ατυχία του είχε γυρίσει την πλάτη. Τελικά το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 77’, όταν ο Καραγκούνης έβγαλε τετ α τετ τον Σαλπιγγίδη και εκείνος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Αξίζει να σημειώσουμε πως μέσα στην απογοήτευση, οι οπαδοί αποδοκίμαζαν τον Γκαλίνοβιτς, προφανώς θεωρώντας τον υπαίτιο των γκολ που δέχτηκε. Η ήττα δεν άξιζε στον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (50' Πετρόπουλος), Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Καραγκούνης, Κατσουράνης (50' Νίνης), Σπυρόπουλος.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Φρανκ Ράικαρντ): Λέο Φράνκο, Κουνγκόλ (24' Ουγκούρ), Ελάνο (62' Αρντά), Κεϊτά (72' Εσμπέκ), Τοπάλ, Μπάρος, Σαρπ, Κιούελ, Εμρέ Ασίκ, Μπαλτά, Σαμπρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: