Σάββατο, Οκτωβρίου 17, 2009

Ματς-σκάνδαλο: 9 γκολ στα 9 τελευταία λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ένα παιχνίδι τελειώνει 11-0 αυτό μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον παράξενο. Όμως το να σημειωθούν τα εννέα από τα έντεκα αυτά γκολ στα τελευταία εννέα λεπτά (!) είναι κάτι που ξεπερνάει τα όρια του δυνατού και αγγίζει τα όρια του μέγα-σκανδάλου.

Και όμως δεν μιλάμε για ένα φανταστικό γεγονός αλλά για κάτι που συνέβη πράγματι στη Βραζιλία και........

συγκεκριμένα στην αναμέτρηση Βιάνα-Καπαντίνια, το αποτέλεσμα της οποίας έκρινε άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Μαρανένσε.

Η Βιάνα έπρεπε να νικήσει με πολλά γκολ διαφορά για να υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Μότο Κλαμπ , την άλλη ομάδα που διεκδικούσε τον προβιβασμό, αλλά στο 81' το σκορ υπέρ της κόντρα στην Καπαντίνια ήταν μόλις 2-0 την ώρα που η Μότο Κλαμπ επικρατούσε με 5-1 της Σάντα Κιτέρια (με τρία πέναλτι υπέρ της) και είχε το "πάνω χέρι".

Είπαμε όμως, όλα αυτά μέχρι το 81' γιατί από εκείνο το σημείο και έπειτα ξεκίνησαν τα ευτράπελα: οι παίκτες της Καπαντίνια σταμάτησαν ουσιαστικά να παίζουν ενώ εκείνοι της Βιάνα δέχτηκαν απλόχερα το "δώρο" και άρχισαν να βομβαρδίζουν "κατά ριπάς" την αντίπαλη εστία, σκοράροντας κατά μέσο όρο ένα γκολ το λεπτό και ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με το ασύλληπτο 11-0 υπέρ τους.

Φυσικά με το σκορ αυτό πήραν το εισιτήριο της ανόδου έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων (+2) από την άμεση ανταγωνίστριά τους, η οποία δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια κάνοντας καταγγελία στη βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία για στημένο αγώνα.

"Όλο αυτό εξευτελίζει το τοπικό ποδόσφαιρο", δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του Μαρανένσε, Αλμπέρτο Φερέιρα, ο οποίος μίλησε για σκάνδαλο πριν καν ξεκινήσει επίσημη έρευνα, ενώ την ίδια ώρα ο απεσταλμένος του τηλεοπτικού σταθμού "Globo TV" χαρακτήρισε το ματς ως "την πιο παθητική περίπτωση στημένου ματς".

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Βιάνα, Ζοσέ Κάρλος Κόστα, έσπευσε να υπερασπιστεί την ομάδα του: "Για μας αυτό είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Στο τέλος νικήσαμε εμείς αλλά θα μπορούσε να νικήσει και η Καπαντίνια. Απλώς κατέρρευσαν όταν δέχτηκαν το τρίτο και το τέταρτο γκολ".



Πηγή:sport24

1 σχόλιο:

MOLEMOU είπε...

telika den ginonte mono sthn ellada auta,alla kai alou.kalhmersas