Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

Γκρασιάν: «Με νοοτροπία νικητή»

Η επιτακτική ανάγκη του διπλού και η συνάντηση με έναν επικίνδυνο αντίπαλο, το Σάββατο (17/10) στο Παγκρήτειο απέναντι στον Εργοτέλη, καθιστούν ακόμα δυσκολότερο το έργο του Ιομάρ Μαζίνιο που ακόμα δεν έχει καταλήξει στο επιθυμητό σχήμα που θα του φέρει και το επιθυμητό για την ομάδα του αποτέλεσμα.

Ο τραυματισμός του Ρονάλντο Γκιάρο δημιούργησε θέση για έναν εκ των Ρομπέρζ και Κουλοχέρη, με το τελευταίο να φαίνεται πως κερδίζει το στοίχημα συμμετοχής του στο αρχικό σχήμα, έπειτα και από την τελευταία αρνητική εμφάνιση του Γάλλου στην Κομοτηνή. Εκτός της άμυνας, όμως, ο Βραζιλιάνος τεχνικός έχει λόγο να πονοκεφαλιάζει και σχετικά με το σχήμα που θα παρατάξει τους κίτρινους. Δεδομένου ότι ο Εργοτέλης είναι μία ομάδα που αρέσκεται στο ανοιχτό ποδόσφαιρο, ο Ιομάρ Μαζίνιο ίσως παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1, τη στιγμή που θέση βασικού διεκδικούν, ακόμα, οι Χαβίτο, Κάμπορα, Πρίττας και Ναφτί, με τους τελευταίους να έχουν ξεπεράσει πλέον τους τραυματισμούς τους.

Την ανάγκη της νίκης τόνισε σήμερα (14/10) και ο Λεάντρον Γκαρσιάν μετά το τέλος της προπόνησης, στα πλαίσια της καθιερωμένης media day που έχει καθιερώσει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Απαραίτητο το τρίποντο

«Θα πάμε με νοοτροπία νικητή, αλλά είναι φανερό ότι πρόκειται για μια σημαντική αγωνιστική για μας. Θα φανεί αν μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει ψηλότερη θέση. Εχουμε τους ίδιους βαθμούς με τον Εργοτέλη και πρέπει να τον κερδίσουμε, για να τον προσπεράσουμε. Η ομάδα εκτός έδρας παίζει καλύτερα, καθώς ο αντίπαλος παίζει ανοιχτά, σε αντίθεση με τα εντός, όπου όλοι έρχονται να κλειστούν στην άμυνα. Έχουμε ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα και αυτό δουλεύουμε στην προπόνηση. Έχουμε δει αρκετά παιχνίδια του Εργοτέλη. Έχει καλή ομάδα και πρέπει να προσέξουμε την άμυνά μας, καθώς διαθέτει καλούς επιθετικούς. Πρέπει να κερδίσουμε ώστε να ξεφύγουμε στην βαθμολογία από τους διώκτες μας. Μετά από αυτή την αγωνιστική θα γνωρίζουμε αν μπορούμε να διεκδικήσουμε μία θέση στη Ευρώπη ή κάτι άλλο».

Ερωτηθείς για το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Πανθρακιικό, σχολίασε: «Μας στεναχώρησε όλους το αποτέλεσμα στην Κομοτηνή. Μετά το τέλος του αγώνα είχαμε πολλά νεύρα, καθώς ήταν μια ευκαιρία για το πρώτο διπλό της χρονιάς. Ωστόσο το παιχνίδι αυτό αποτελεί παρελθόν για εμάς».

Για τη δική του παρουσία στο γήπεδο, δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο να βρω ρυθμό. Προσπαθώ καθημερινά να ψάχνω το επίπεδό μου. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα παρουσία μου στην ομάδα. Όμως, πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα γίνομαι καλύτερος, μέσα από τα παιχνίδια».

Όσο για το παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Αργεντινή που θα κρίνει ποιος θα κερδίσει το στοίχημα του Μουντιάλ 2010 και είναι πολύ πιθανόν να αγωνιστεί και ο επιθετικός του Άρη Σεμπαστιάν Αμπρέου, τόνισε: «Εύχομαι στον «Loco» να μην κερδίσει. Πιστεύω ότι η Αργεντινή αξίζει να είναι στο Μουντιάλ μόνο και μόνο από το όνομα. Πάντως, η μέχρι τώρα απόδοση της ομάδας δεν ήταν αυτή που έπρεπε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: