Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2009

Σισέ: «Δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι για το τίτλο»

Oι δηλώσεις του Σισέ:

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό ήταν να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Είχαμε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο και η ομιλία του προπονητή μας στην ανάπαυλα ήταν σημαντική. Νομίζω πως ο προπονητής βρήκε τις κατάλληλες λέξεις για να μας δώσει ώθηση.

Δεν ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση μας και πιστεύω πως είχε δίκιο. Βρήκε τις κατάλληλες λέξεις για να μας δώσει κίνητρο, για να μπούμε στο δεύτερο ημίχρονο και να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό κάναμε και σκοράραμε άλλα τρία γκολ στο β ημίχρονο. Και αυτό είναι καλό για την ψυχολογία της ομάδας, γιατί τώρα έχουμε δυο εβδομάδες χωρίς πρωτάθλημα και είναι καλό σε αυτή τη διακοπή να έχουμε καθαρό μυαλό και τους τρεις βαθμούς στην τσέπη μας»
, τόνισε αρχικά.

Αναφερόμενος στον τίτλο, συνέχισε:

«Όχι, δεν δηλώνουμε τίποτα, απλά προσπαθούμε να είμαστε σοβαροί και να παίζουμε το ποδόσφαιρο μας. Να κερδίσουμε βαθμούς. Δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι, δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και μπαίνουμε στο γήπεδο, προσπαθώντας να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχτηκε, υποστήριξε:


«Η κριτική είναι λογική, απλά διαφέρει ο τρόπος που τη χρησιμοποιείς. Αν τη χρησιμοποιείς, νομίζοντας πως οι άνθρωποι δεν σε συμπαθούν, ότι είναι εναντίον σου, τότε θα είναι δύσκολο για σένα. Αν όμως την εκλάβεις με καλό τρόπο και προσπαθήσεις να αναλύσεις γιατί ο κόσμος σε κριτικάρει και πάρεις τα καλά και τα κακά στοιχεία της κριτικής, τότε μερικές φορές είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Εχει γραφτεί ότι δεν έχω σκοράρει πολλά γκολ μέχρι στιγμής, το ίδιο πιστεύω και εγώ και προσπαθώ να σκοράρω γκολ. Είχα μια πραγματικά δύσκολη εβδομάδα, έχασα τον πατέρα μου πριν από λίγες ημέρες... Ήταν δύσκολο για την οικογένεια μου, όμως ο σύλλογος με στήριξε, σε μια δύσκολη στιγμή. Και η κριτική είναι μέρος του αγώνα. Παίζω ποδόσφαιρο δέκα χρόνια και τα δέκα χρόνια ακούω τα ίδια. Πρέπει να είσαι δυνατός και πίστεψε με, είμαι δυνατός. Και πρέπει να χρησιμοποιείς την κριτική με καλό τρόπο».

Οσο για την απόφαση να μην πάει νωρίτερα στην πατρίδα του για την κηδεία του πατέρα του:

«Δεν ήθελα να πάω από τώρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, γιατί η κηδεία είναι την Παρασκευή και για μένα ήταν σημαντικό και υποχρέωση να αγωνιστώ στο παιχνίδι. Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής και έπρεπε να παίξω σε αυτό το παιχνίδι για να τον τιμήσω, προσπαθώντας να σκοράρω...Σκόραρα δυο γκολ γι' αυτόν, φεύγω την Πέμπτη και την Παρασκευή θα θάψω τον πατέρα μου, για μένα ήταν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό να προσπαθήσω να παίξω και να σκοράρω γκολ γι' αυτόν, για την οικογένεια, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

Ο Γάλλος αναφέρθηκε στον στόχο του Παναθηναϊκού που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου, αν και κράτησε χαμηλούς τόνους:


«Ο τίτλος είναι αυτό που σκεφτόμαστε. Δεν θέλω να... προαναγγείλω κάτι, τουλάχιστον πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Θα ήταν ασέβεια. Η ομάδα μου σέβεται τους πάντες και γνωρίζει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, όμως το πιο σημαντικό είναι ο σεβασμός. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, το δείξαμε και στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Φυσικά θέλουμε το πρωτάθλημα, όμως δεν είναι κάτι που πρέπει απλά να το λέμε, αλλά να το δείχνουμε στο γήπεδο και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει».


Σχετικά με την αφλογιστία των πρώτων αγωνιστικών, είπε:

«Συγκρίνω την τελευταία σεζόν μου στην Οσέρ, με αυτή στον Παναθηναϊκό. Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και στην Οσέρ. Σκόραρα τότε το πρώτο μου γκολ την πέμπτη αγωνιστική... Ίσως είναι σύμπτωση, όμως τότε τελείωσα τη σεζόν με 26 γκολ. Θα δούμε... Πραγματικά χρειαζόμουν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα... Για να αρχίζω να βρίσκω το ποδόσφαιρο μου»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: