Τετάρτη, Μαΐου 14, 2008

Η Κόντρα Λίνεν-Ρεχάγκελ!

H αιτία της κόντρας ανάμεσα στον προπονητή του Πανιωνίου Έβαλντ Λίνεν και τον Ομοσπονδιακό, Ότο Ρεχάγκελ. Δύο Γερμανοί προπονητές υπάρχουν στην Ελλάδα και θα περίμενε κανείς να διατηρούν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως σε καμία περίπτωση, ανάμεσα στον ομοσπονδιακό τεχνικό Ότο Ρεχάγκελ και στον "τιμονιέρη" του Πανιωνίου, Έβαλντ Λίνεν.

Οι δύο αγαπητοί στο σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων προπονητές, μπορεί σε κάθε ευκαιρία να επαινούν ο ένας τον άλλον για τα κατορθώματά τους, όμως πίσω από αυτό κρύβεται μια κόντρα που κρατάει από τον Aύγουστο του 1981!

Ήταν στις 14 Αυγούστου του 1981, όταν η Βέρντερ αντιμετώπιζε την Αρμίνια του Μπίλεφελντ για το πρωτάθλημα Γερμανίας. Ο Έβαλντ Λίνεν, με τη φανέλα της δεύτερης σε ηλικία 28 ετών, σκόρπαγε ακόμα τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες με τις μοναδικές επελάσεις του από αριστερά. Σε μία τέτοια όμως, ο Νόρμπερτ Ζίγκμαν, με ένα βρώμικο τάκλιν, πέρα από τα όρια ακόμα και του αντιαθλητικού, σταματά τον Λίνεν αφήνοντάς του ένα ανεξίτηλο σημάδι από τις τάπες του παπουτσιού του στον δεξιό του μηρό, μήκους 20 εκατοστών (!!!), το οποίο χρειάστηκε 27 ράμματα για να... κλείσει.

Οι συμπαίκτες του Λίνεν, σαστίζουν, ενώ ο ίδιος μόλις αντικρύζει το πόδι του πιάνει το κεφάλι του και ουρλιάζει, είτε από τον πόνο είτε από το σοκ. Ενώ, λοιπόν, οι περισσότεροι μπροστά σε αυτό το θέαμα θα λυποθημούσαν, ο τεχνικός πλέον του Πανιωνίου, σηκώνεται και κατευθύνεται με δυσκολία αλλά και οργή προς τον πάγκο της Βέρντερ, όπου σπρώχνει και βρίζει τον Ότο Ρεχάγκελ θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον τραυματισμό του. Αργότερα μάλιστα σε δηλώσεις του στην γερμανική τηλεόραση κατηγόρησε τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, πως έβαλε τον ποδοσφαιριστή του "να του κόψει το ποδόσφαιρο".

Ο Έβαλντ Λίνεν κατέθεσε μάλιστα και μήνυση, για τον τραυματισμό του, η οποία όμως ποτέ δεν δικαιώθηκε από τα γερμανικά δικαστήρια. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, του απίστευτου τραυματισμού του Λίνεν και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!

http://www.sigmalive.com/sports/22247


Δεν υπάρχουν σχόλια: