Δευτέρα, Μαΐου 26, 2008

Ελέυθερος ο Βαλβέρδε από την Εσπανιόλ !


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του προπονητή της Εσπανιόλ σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας. Αυτό που δεν έκανε γνωστό ο 44χρονος τεχνικός, το συμβόλαιο του οποίου λύθηκε κοινή συναινέσει, είναι πού θα συνεχίσει την καριέρα του, αφού δεν δέχτηκε ερωτήσεις για το μέλλον του. Τα ισπανικά ΜΜΕ εκτιμούν πως η Χετάφε έχει προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού για να συμφωνήσει με τον Ισπανό προπονητή, παρά το γεγονός πως η προσφορά των «ερυθρολεύκων» είναι πολύ καλύτερη και του προσφέρεται η προοπτική συμμετοχής στο Champions League.

«Ήταν δύο φανταστικά χρόνια για μένα. Κορυφαία στιγμή για μένα ήταν η συμμετοχή στον περσινό τελικό του Κυπέλλου UEFA στη Γλασκώβη. Ο κύκλος μου στη Χετάφε έκλεισε. Η ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και η απόφαση που πήραμε ήταν η πιο σωστή, τόσο για μένα, όσο και για το σύλλογο», δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Εσπανιόλ, Ντάνιελ Σάντσεθ Γίμπρε και τον αθλητικό διευθυντή, Πάκο Ερέρα.

Οι εναλλακτικές…

Δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τις περιπτώσεις προπονητών που εξετάζει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση «ναυαγίου» με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Χοακίν Καπαρός και ο Μαρθελίνο αποτελούν προτεραιότητες, με τον δεύτερο να βρίσκεται στο στόχαστρο της Εσπανιόλ, όπως υποστηρίζουν στην Ιβηρική Χερσόνησο. Μανθάνο, Κούπερ και Περέν είναι στα υπόψη, οι δύο τελευταίοι έχουν δεχθεί κρούσεις από Τουρκία, Γαλατασαράι και Φενερμπαχτσέ αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: