Τρίτη, Αυγούστου 05, 2008

Τεν Κάτε: Μπορεί να παίξει ο Ζιλμπέρτο, τον θέλω έτοιμο με Σπάρτα. Να μην δεχθούμε γκολ αύριο


Το αυριανό δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στην Ντιναμό Τιφλίδας και τον Παναθηναϊκό για τον Β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο του ΟΑΚΑ σύμφωνα με τον Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός παραδέχθηκε στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου πως στην Αθήνα έπρεπε να πιέσει η ομάδα του ενώ αύριο θα πρέπει να μείνει πίσω και να περιμένει τον αντίπαλο, καθώς βασικός της στόχος είναι να μην δεχθεί γκολ.

Σχετικά με τον συμμετοχή του Ζιλμπέρτο Σιλβα ο προπονητής του «τριφυλλιού» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνισθεί αύριο, αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε πως στόχος είναι να είναι έτοιμος για τα παιχνίδια του επόμενου γύρου κόντρα στην Σπάρτα Πράγας.

Σε ερώτηση Γεωργιανού δημοσιογράφου για το ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο δεν επέλεξε να γίνει προπονητής της εθνικής Ολλανδίας ξεκαθάρισε με το γνωστό του χαρακτηριστικό τρόπο πως δεν το ήθελε, καθώς οι «οράνιε» έχουν... σαράντα εκατομμύρια προπονητές.

Όσον αφορά την παρουσία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην ομάδα και το ενδεχόμενο παραχώρησής του, είπε πως όλοι στην ομάδα είναι ευχαριστημένοι από την παρουσία του διεθνούς επιθετικού στην Παιανία και το ίδιο είναι και ο παίκτης.

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου επιστράτευσε και πάλι το χιούμορ του ώστε, να τιμωρηθεί η κοπέλα που μιλούσε στο κινητό της κατά την διάρκεια της ομιλίας του, λέγοντάς της πως θα πρέπει να πληρώσει 5.000 ευρώ πρόστιμο (όσα θα πρέπει να καταβάλει όποιος παίκτης του Παναθηναϊκού προβεί σε ανάλογη ενέργεια ...εν ώρα υπηρεσίας).

«Πρόκειται για ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σύγκριση με το πρώτο. Στην Αθήνα έπρεπε να δημιουργήσουμε εμείς παιχνίδι και να σημειώσουμε γκολ, ενώ τώρα μπορούμε να περιμένουμε και να αντιδράσουμε ανάλογα με τις συνθήκες, το σημαντικό είναι να μην δεχθούμε γκολ στα πρώτα λεπτά και αυτό θα προσέξουμε», είπε αρχικά ο Τεν Κάτε.

Σε ερώτηση για το αν θα κάνει αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, είπε: «Θα υπάρξουν αλλαγές, καθώς ο Ίβανσιτς δεν είναι στην αποστολή, ενώ σε σχέση με τον πρώτο αγώνα έχουμε μαζί μας τους Μάλαρζ και Κλέιτον. Για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα θα δούμε, πάντως προπονείται μαζί μας μόλις μια εβδομάδα που είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας είναι να τον έχουμε έτοιμο για τον επόμενο γύρο και την έναρξη του πρωταθλήματος, μπορεί να τον χρησιμοποιήσω για λίγα λεπτά όμως πρέπει να σεβόμαστε την ομάδα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Ένας δημοσιογράφος από τη Γεωργία τον ρώτησε επίσης αν πήγε στον Παναθηναϊκό για να γίνει διάσημος και εκείνος του απάντησε: «Στον Παναθηναϊκό δεν ήρθα για να γίνω διάσημος, αλλά για να οδηγήσω την ομάδα σε επιτυχίες. Οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που γράφουν για κάποιον και τον κάνουν διάσημο».

Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που δεν ανέλαβε την Εθνική Γεωργίας, απάντησε: «Δεν θέλω να είμαι προπονητής σε Εθνική ομάδα γιατί δίνει λίγους αγώνες σε μια σεζόν και δεν μου αρέσει αυτό».

Σε ερώτηση για την Εθνική Ολλανδίας, είπε με νόημα: «Δεν θα αναλάμβανα την Ολλανδία, γιατί έχει... 40 εκ. προπονητές»!

Tέλος, χωρίς να ερωτηθεί σχολίασε τις φήμες περί αποχώρησης του Σαλπιγγίδη, λέγοντας: «Η ομάδα είναι απόλυτα ευχαριστημένη με τον Σαλπιγγίδη και εκείνος με την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: