Τρίτη, Αυγούστου 26, 2008

Καταγγελίες Παντελή Τι απαντά ο Μώραλης


«Ήρθαμε για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά μόνο ως τέτοιος δεν αντιμετωπίζεται. Έχουν προπηλακιστεί από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της ομάδας μας, ενώ έχουν χτυπηθεί και κάποιοι. Πρώτη φορά είδα 1.000 άτομα να μας βρίζουν και να μας φτύνουν. Αρχικά, ήταν να μη γίνει η προπόνηση. Ντρέπομαι αν αυτό είναι ποδόσφαιρο. Ντρέπομαι που ανήκω σε αυτό το χώρο», δήλωσε αρχικά ο κ. Παντελή και συνέχισε:

«Δεν είμαι ανακριτής για να πω τι έγινε. Το λεωφορείο σταμάτησε μπροστά στα αποδυτήρια και εκεί βρισκόντουσαν μπορεί και 2.000 άτομα, που περικύκλωσαν το λεωφορείο και από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω τίποτα. Δεν είναι τρόπος διεξαγωγής αγώνα αυτός. Για τα υπόλοιπα να ρωτήσετε να μάθετε. Υπήρχε και παρατηρητής που ήταν παρών και τα είδε όλα. Μάλιστα, δεχθήκαμε επίθεση και στη φυσούνα του γηπέδου. 7-8 υπάλληλοι του σταδίου με μαύρες φανέλες όρμησαν πάνω μας, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα. Δέχθηκα κι ένα χτύπημα. Ο παρατηρητής μας είπε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα σκεφτεί για την αυριανή διεξαγωγή του αγώνα».

Μώραλης: Αν ισχύουν αυτά, τότε να μου πείτε ότι λέω ψέματα

Ο Γιάννης Μώραλης απάντησε άμεσα σε όσα κατήγγειλε ο Ανδρέας Παντελή, μιλώντας για δεύτερη φορά σε λίγη ώρα στην ΕΡΑ Σπορ. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέκρινε επανειλημμένα τα όσα έγιναν, αλλά ουσιαστικά χαρακτήρισε ψεύτη τον πρόεδρο της Ανόρθωσης σχετικά με το τι έγινε έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης».
«Σαφέστατα αυτοί που ήρθαν για να φτιάξουν ένα κλίμα τρομοκρατίας είναι κατακριτέοι και δεν βοηθάνε τον Ολυμπιακό. Άκουσα τον κ. Παντελή να ισχυρίζεται ότι υπήρχαν 1.000 – 2.000 άτομα. Όμως, επειδή υπήρξαν εκπρόσωποι της ΠΑΕ εκεί και απ’ ότι έμαθα και από την αστυνομία, μιλάμε για 50 με 70 –το πολύ- άτομα, κάτι που δείχνει μια τάση. Δεν προπηλακίστηκε κανείς. Η αποστολή της Ανόρθωσης κατέβηκε από πούλμαν όταν αυτοί φύγανε. Ο παρατηρητής ήταν παρών και είπε ότι αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση και δεν σταματήσουν οι κροτίδες, δεν θα γίνει προπόνηση. Από όσο ξέρω, η προπόνηση ξεκίνησε κανονικά, ενώ δεν έγινε καμία χρήση χημικών. Η επιθυμία να μεγαλοποιήσουμε τόσο πολύ ένα νέο επεισόδιο, κακό και ανεπίτρεπτο για μας, δεν είναι σωστή. Αν ήταν 1.000 και 2.000 άτομα εκεί, η αστυνομία δεν θα μπορούσε να επέμβει. Η φυσούνα του γηπέδου είναι εντός γηπέδου, ουδείς από τους οπαδούς δεν πέρασε στο Καραϊσκάκη. Αν δεν γινόταν η προπόνηση, όντως το ματς θα ήταν στον αέρα», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Μώραλη και συμπλήρωσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι όταν κάποιος είναι κοντά σε ένα τέτοιο περιστατικό, είναι εν βρασμώ ψυχής και θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις, γι’ αυτό θεωρώ ότι είπε όλα αυτά ο κ. Παντελή. Είναι η 3η φορά που θέλουν να μας καταγγείλουν (οι άλλες δύο με τα εισιτήρια και με το κρούσμα στην Αττική Οδό) και θεωρώ ότι μόνο αυτή είναι υπαρκτή και μεμπτή περίπτωση. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα κάνει την έκθεση του ο παρατηρητής και αν δείτε εσείς για παρουσία 1.000 ατόμων και χρήση χημικών τότε θα πρέπει να με καλέσετε και να μου πείτε ότι είπα ψέματα».

Για να καταλήξει: «Δεν ανησυχώ για την εξέλιξη της σημερινής ημέρας, όμως ανησυχώ για την εξέλιξη του αυριανού αγώνα. Το πρωί θα γίνει σύσκεψη και θα θέσουμε όλα τα απαραίτητα θέματα. Θέλω να πιστεύω ότι η συμπεριφορά των φιλάθλων μας θα είναι εντάξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: