Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2008

Oμόνοια-Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Πάλεψε,πήρε προβάδισμα και υπέκυψε στους "ΠΟΛΙΤΕΣ"


Τα αμυντικά λάθη "πρόδωσαν" την Ομόνοια. Οι πράσινοι ηττήθηκαν 2-1 στο ΓΣΠ από τη Μάντσεστερ Σίτι για τον α’ γύρο του κυπέλλου UEFA και "αποχαιρετούν" την Ευρώπη, αφού ανατροπή του σκορ στην Αγγλία φαντάζει απίθανη.

Μπορεί η Ομόνοια να πήρε το προβάδισμα στο 49’ με φάουλ του Ντούρο, όμως η αστάθεια στην αμυντική γραμμή και κυρίως από τον Ηλία Χαραλάμπους στοίχισε ακριβά. Τα δύο γκολ-απάντηση της Σίτι "σκότωσαν" την Ομόνοια και έδωσαν μια νίκη-πρόκριση στην Αγγλική ομάδα.

Το β’ μέρος ξεκίνησε ονειρικά για την Ομόνοια. Στο 48’ ο Ντούρο κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση και ένα λεπτό αργότερα το μετέτρεψε σε γκολ. Με τις τέσσερις κερκίδες να παίρνουν «φωτιά», πλέον το στοίχημα ήταν να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα. Δυστυχώς για την κυπριακή ομάδα αυτό δεν έγινε αφού "προδόθηκε" από τα αμυντικά λάθη.

Στο 59’ μετά από τραγικό λάθος του Ηλία Χαραλάμπους, ο Σον Ράιτ-Φίλιπς βρέθηκε από δεξιά και με παράλληλη μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Τζο.

Πλέον ήταν φανερό ότι η αγγλική ομάδα θα έπαιρνε τον έλεγχο του αγώνα. Το κακό (βλ. δεύτερο γκολ) δεν άργησε να έρθει. Στο 72’ ο Θαμπανέτα κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Τζο κατεβάζει ανενόχλητος, σουτάρει και δίνει προβάδισμα στη Σίτι.

Μετά το 1-2 και μέχρι το τέλος του αγώνα η Ομόνοια βρήκε 2-3 καλές ευκαιρίες για γκολ, όμως δεν υπήρχε καθαρό μυαλό για να μετατραπούν οι ευκαιρίες σε τέρμα. Έτσι το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους και η Ομόνοια έχασε μεγάλη ευκαιρία για μια σημαντική επιτυχία με αντίπαλο ομάδα της Premier League.

* Η ήττα από τη Σίτι ήταν η πρώτη "ευρωπαϊκή" στο ΓΣΠ ενώ η τελευταία εντός έδρας ήττα καταγράφηκε το 1999 από τη Γιουβέντους με 5-2 στο Μακάρειο.

Ομόνοια (Νεντίμ Τούτιτς): Γιωργαλλίδης, Ντικουμάνα, Βέντσελ, Πλετς, Αγκίρε (46’ Μπανγκούρα), Κασέκε, Ντούρο, Οκκάς (80’ Κλέιτον), Χαραλάμπους, Αλωνεύτης (74’ Νικουλέσκου), Χριστοφή.

Μάντσεστερ Σίτι (Μαρκ Χιούς): Χαρτ, Ζαμπανέτα, Ρίτσαρντς, Νταν, Γκαμπίντο, Ράιτ, Άιρλαντ, Κομπανί (84’ Φερνάντες), Ρομπίνιο, Ελάνο (84’ Χάμαν), Σίλβα (76’ Στάριτζ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: