Δευτέρα, Οκτωβρίου 27, 2008

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 4-0: ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Πριν πέντε μέρες η Ανόρθωση έμοιαζε άτρωτη μέσα στο Μιλάνο και η Ομόνοια "λίγη" κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Στο ΓΣΠ η Ομόνοια ήταν η υπερομάδα και οι κυανόλευκοι προβληματικοί.

Σε άλλη μια απόδειξη του γιατί στη μπάλα δεν μπορείς να είσαι ποτέ απόλυτος για τίποτα, η Ομόνοια έκανε μια χαψιά την Ανόρθωση, ή καλύτερα το φάντασμα της ομάδας του Κετσπάγια, που ξέχασε το καλό της κουστούμι στο "Μεάτσα".

Σε παράσταση για ένα ρόλο, με... καλεσμένους 13.000 οπαδούς της Ομόνοιας, τους παίκτες του Κετσπάγια και 4.000 φίλους της "Κυρίας" που αποχώρησαν πριν το τέλος, μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι του ΓΣΠ η ομάδα του (υπό αμφισβήτηση πριν τη σέντρα) Νεντίμ Τούτιτς.

Και όμως, όχι μόνο το... pre game, αλλά και το πρώτο 20λεπτο δεν προδίκαζε αυτό που ακολούθησε. Η Ανόρθωση είχε δοκάρι με τον Λαμπάν στο 7’ και άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 20’. Ο... μασκοφόρος, πρώην Ανορθωσιάτης, Άντον Ζλόγκαρ άνοιξε με κεφαλιά το δρόμο προς τη νίκη στο 23’, μετά από σέντρα του Αλωνεύτη, στην πρώτη επίθεση της Ομόνοιας.

Το 2-0 έκανε στο 36’ ο ξεχασμένος Καφού, εκμεταλλευόμενος λάθος του Δέλλα στο κέντρο, ενώ στο 3-0 διαμόρφωσε με γκολ-ποίημα ο Γιάννης Οκκάς πέντε λεπτά αργότερα, δίνοντας πρόωρο τέλος στο παιχνίδι.

Από εκεί που σταμάτησαν, συνέχισαν στο β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι, με τον Ζλόγκαρ να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 51’, κλέβοντας και την τελευταία ελπίδα ανατροπής από τους ποδοσφαιριστές του Κετσπάγια. Τυπική διαδικασία τα υπόλοιπα λεπτά, με την Ομόνοια να φτάνει περισσότερες φορές κοντά στο γκολ, παρά η Ανόρθωση.

Ανεπανάληπτο standing ovation – επιβράβευση για την υπομονή, την επιμονή και τη δουλειά του όλο αυτό τον καιρό, έζησε ο Καφού στο 76', όταν αντικαταστάθηκε από τον Χριστοφή. Τραυματίας (κράταγε τον προσαγωγό του) αποχώρησε για την Ανόρθωση στο 85' ο Τραϊανός Δέλλας.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Ανόρθωση σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από ενάμιση χρόνο!

Γκολ: 23', 51' Ζλόγκαρ, 36' Καφού, 41' Οκκάς

Διαιτητής: Πανίκος Γερασίμου

Κίτρινες: Καϊάφας, Ζλόγκαρ

Κόκκινες: -

ΟΜΟΝΟΙΑ (Τούτιτς): Γιωργαλλίδης, Ντικουμάνα, Βέντζελ, Πλετς, Πάντιτς, Ζλόγκαρ (90' Κλέιτον), Καϊάφας, Ντούρο, Οκκάς, Αλωνεύτης (88' Αγκίρε), Καφού (76' Χριστοφή).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Κετσπάγια): Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Λεϊβακαμπέσι, Δέλλας (85' Παναγή), Κατσαβάκης, Ντομπρασίνοβιτς (68' Κωνσταντίνου), Λαμπάν, Νικολάου (46' Φρούσσος), Μπαρντόν, Χαουάρ, Σάβιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Σαββάτο
ΕΝΠ - Ατρόμητος 1-0 (35' Χιούγκο Φαρίας)
ΑΠΟΠ/Κυνίρας - ΑΠΟΕΛ 1-2 (12' Μιχαϊλένκο / 43' Ονουάτσι, 45' πεν. Ελία)
Αλκή - Απόλλωνας 0-3 (6' πεν. Αβρααμ, 36' και 45' Σανγκόι)

Κυριακή
ΑΕΚ - Εθνικός 1-1 (62' Άμπραχαμ / 75' Πογιατζής)
ΑΕΠ - ΑΠΕΠ 1-1 (31' Χαϊλής / 57' Γκέλσον)

Δευτέρα
ΑΕΛ - Δόξα 2-1 (7' Οφορίκουε, 55' Ρούι Τζούνιορ/ 86' Σερτζιάο)
Ομόνοια - Ανόρθωση 4-0 (23', 51' Ζλόγκαρ, 36' Καφού, 41' Οκκάς)



Δεν υπάρχουν σχόλια: