Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2008

Παναθηναϊκός-Σιένα: 81-76


Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις τρεις νίκες στην Ευρωλίγκα καθώς επιβλήθηκε της Σιένα με 81-76 στο ΟΑΚΑ για την τέταρτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η Σιένα ήταν... ο εφιάλτης των Πρωταθλητών, ωστόσο στο τέλος έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη που τους δίνει σημαντικές ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης παρά την ήττα από την Μπαρτσελόνα.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κυριάρχησαν απόλυτα στα ριμπάουντ (37-23) και έδειχναν να έχουν τον έλεγχο, όμως ορισμένα κενά διαστήμα έδωσαν το δικαίωμα στη Σιένα να ελπίζει αφού δεν συγχωρούσε τα λάθη των "πρασίνων".

Ο Νίκολα Πέκοβιτς στο πρώτο μέρος ήταν εντυπωσιακός και στο τελευταίο δεκάλεπτο τον διαδέχτηκε ο Αντώνης Φώτσης που έδωσε... ανάσες στην επίθεση. Θετικοί ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης αλλά και ο Βασίλης Σπανούλης που δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό.

Από την πλευρά της Σιένα που υποχρεώθηκε στην πρώτη της ήττα, ξεχώρισε ο Κριστόφ Λαβρίνοβιτς που σημείωσε 22 πόντους και τον ακολούθησε ο Ρομέιν Σάτο με 17.

Στους ρυθμούς του Πέκοβιτς

Τον πρώτο λόγο είχε ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αφού κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παίζοντας εξαιρετική άμυνα οδηγούσαν σε λάθος επιλογές τη Σιένα και στο 5' προηγήθηκαν με 10-3 έπειτα από καλάθι του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Οι πρωταθλητές έδειχναν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι και ο Νίκολα Πέκοβιτς. Η μπάλα πέρασε κοντά στο καλάθι και ο νεαρός σέντερ έμοιαζε ανίκητος σημειώνοντας 13 πόντους σε λιγότερο από εννέα λεπτά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντεπιτεθούν όμως ο Παναθηναϊκός είχε έτοιμη απάντηση και τρέχοντας ένα σερί 9-0 προηγήθηκε στο 13' με 12 πόντους διαφορά με καλάθι του Ντούσαν Κέτσμαν.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στον τομέα των ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο (22-10), ωστόσο επέτρεψαν στην ιταλική ομάδα να βρει λύσεις από την περιφέρεια (9/18 τρίποντα) με τον Χένρι Ντόμερκαντ και τον Κριστόφ Λαβρίνοβιτς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Σιένα να κάνει επιμέρους σκορ 18-10 και να μειώσει στους δύο (41-39) έπειτα από τρίποντο και μία εύστοχη βολή του Λαβρίνοβιτς.

Οι "πράσινοι" πάντως, δεν τα έχασαν και πήγαν στο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα με 45-42, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση.

Προσπάθεια αντεπίθεσης

Η Σιένα προσπάθησε να αντεπιτεθεί στην επανάληψη και αφού βελτίωσε την άμυνα της στη συνέχεια μπόρεσε να λύσεις και στην επίθεση, με συνέπεια να κάνει ένα επιμέρους σκορ 9-1 και να περάσει μπροστά με 51-46 μετά από καλάθι του Σάτο.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι για 4 λεπτά και παράλληλα, έδινε επιθετικά ριμπάουντ στους Ιταλούς.

Στην τρίτη περίοδο που ήταν χαμηλής παραγωγικότητας και από τις δύο ομάδες οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα με 56-55, ωστόσο ο αγώνας ήταν ντέρμπι.

Σοβαρεύτηκε στο τέλος

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να μην επιτρέψει στη Σιένα να ελπίζει... Κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και έτρεξε ένα σερί 9-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Αντώνη Φώτση να σημειώνει δύο συνεχόμενα τρίποντα και το σκορ να γίνεται 64-55.

Στη συνέχεια οι "πράσινοι" ξεκίνησαν και πάλι τα λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Σιένα που κατάφερε να μειώσει και στο 35' έφερε το παιχνίδι στα ίσια (65-65). Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος στην επίθεση και βρήκε λύσεις φτάνοντας στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-42, 56-55, 81-76

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν 2, Σπανούλης 10(1), Περπέρογλου 2, Μπατίστ 8, Φώτσης 14(4), Νίκολας 3(1) Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 11(1), Πέκοβιτς 14, Γιασικεβίτσιους 10.

Σιένα (Πιανιτζάνι): Ντόμερκαντ 14(4), ΜακΙντάιρ 3(1), Φίνλεϊ, Έζε 4, Σάτο 17(2), Λαβρίνοβιτς 22(3), Καουκένας 10, Λεχταλέρ, Στόουνρουκ 6(2).

sports24

Δεν υπάρχουν σχόλια: