Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2008

Τεν Κάτε: "Το καλύτερο δώρο"


Αναλυτικά όσα είπε ο Ολλανδός τεχνικός...

- Στο πρώτο ματς με την Ανόρθωση χάσατε, τώρα όμως πάτε για δύο αποτελέσματα. Πόσο διαφορετικό είναι το ματς αυτό και αν το πάθημα έχει γίνει μάθημα;
"Θα πρέπει να δείτε τα αποτελέσματα από το ματς στην Κύπρο και μετά και θα καταλάβετε, αφού μιλάνε από μόνα τους."

- Πως αναμένεται να εμφανιστεί αύριο ο Παναθηναϊκός και πως θα αγωνιστεί;
"Θέλουμε μόνο ένα πόντο για την πρόκριση στους "16". Αυτό έχει αλλάξει την κατάσταση από την προηγούμενη αναμέτρηση και η άλλη ομάδα είναι αυτή που θα πρέπει να επιτεθεί."

-Πιστεύετε ότι αυτό το παιχνίδι έχει κάποια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα;
"Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Τα δύο πρηγούμενα ήταν σαν παίζαμε στον προημιτελικό ή στον ημιτελικό και αύριο είναι σαν να παίζουμε τελικό".

- Επειδή έχουμε δει ότι επιβραβεύεται τις ενδεκάδες που νικούν, σκοπεύετε να κάνετε κάτι τέτοιο και αύριο μετά την νίκη στην Ξάνθη;
"Όπως ξέρετε δεν μιλάω για αυτά τα θέματα. Πρώτα πρέπει να τα μάθουν οι παίκτες. Πρέπει να κοιτάμε και τον αντίπαλο και βάση με αυτό φτιάχνουμε την ενδεκάδα. Το κλίμα είναι πολύ καλό μετά την σημαντική νίκη με 10 παίκτες στην Ξάνθη. Αυτό έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα, κάτι που το έβλεπες και χθες στην προπόνηση. Σεβόμαστε την Ανόρθωση αλλά δεν την φοβόμαστε είναι μια ομάδα που δύσκολα την νίκας και έχει πάει εξαιρετικά ως τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ".

- Στο ΟΑΚΑ δεν έχει η ομάδα και τα καλύτερα αποτελέσματα. Σας φοβίζει αυτό;
"Εδώ στο ΟΑΚΑ όλες οι ομάδες που μας αντιμετωπίζουν αγωνίζονται ομάδικά με αμυντικούς προσανατολισμούς. Τότε εμείς πρέπει να επιτεθόμαστε με πολλούς παίκτες. Αντίστροφα, όμως είναι τώρα τα πράγματα. Εχουμε προκριθεί στο ΟΥΕΦΑ και με ένα πόντο περνάμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ στην επόμενη φάση. Η Ανόρθωση είναι αυτή που θα έχει τον ρόλο μας και θα πρέπει να επιτεθεί. Τονίζω ότι μετά την 2η αγωνιστική είχαμε σε 2 ματς μηδέν βαθμούς και εκτός ότι καλύψαμε την διαφορά με την αντιπαλό μας την προσπεράσαμε. Εχουμε έτσι εξαιρετική αυτοπεποίθηση για το αυριανό ματς"

- Πιστεύετε περισσότερο στην ομάδα σας ως παρουσία στην Ευρώπη;
"Πιστεύω στην ομάδα μου ότι συνολικά βελτιώνεται και ανεβαίνει. Τίποτα δεν έχει τελειώσει στο πρωτάθλημα και αυτό προκύπτει με οδηγό την παρουσία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα μου συνεχώς ανεβαίνει. Εχω την πίστη ότι θα κάνουμε απίστευτα πράγματα. Θα πολεμήσουμε ώς το τέλος για να πάρουμε το πρωτάθλημα."

- Ποια είναι η συμβουλή σας στους οπαδούς στο συγκεκριμένο παιχνίδι;
"Είναι πολύ σημαντική. Θέλω να ζητήσω να μας βοηθήσουν και να μας συμπαρασταθούν όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Θέλουμε την βοήθειά τους. Πολύ περισσότερο που θα έχω τα γενεθλιά μου και θα έχω και 70000 καλεσμένους."

- Τα επεισόδια που πλήτουν την χώρα σας προβληματίζουν για την κατάσταση και την παρουσία της Αστυνομία στο ΟΑΚΑ;
" Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση. Αν η ομάδα τα δώσει όλα ίσως μεταδόσει αυτήν την ενέργεια. Αυτοί που θα έρθουν πρέπει να φύγουν χαρούμενοι ειδικά αν κερδίσουμε. Εμείς δεν μένουμε στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο παρακολουθούμε τι γίνεται και οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε την νίκη για μας, τον σύλλογο και την Ελλάδα. Είναι σημαντικό η ομάδα να πάρει την νίκη και την πρόκριση και να δώσει βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να προστέσει μια ακόμα επιτυχία."

- Ποια ομάδα δεν θέλετε να αντιμετωπίσεται (αν υποθέσουμε ότι προκριθήκατε) στην επόμενη φάση από τους μεγάλους συλλόγους;
"Πρέπει να κοιτάμε βήμα βήμα τι πετυχαίνουμε. Πρώτα πρέπει να προκριθούμε και μετά να πούμε γι' αυτό. Κάθε βήμα το κοιτάμε στην ώρα του."

- Εχετε πάρει καλύτερο δώρο από άλλο σύλλογο στην καριέρα σας στα γενεθλιά σας;
"Το καλύτερο δώρο στην καριέρα μου σίγουρα θα είναι αυτό με την πρόκριση. Και ας αναρωτηθεί κανείς ότι θα έχω και 70000 καλεσμένους."

Σπυρόπουλος: "Εχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση.."
O Νίκος Σπυρόπουλος εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του και φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος αλλά και προσηλωμένος στο γεγονός ότι οι "πράσινοι" θέλουν την νίκη.

"Σίγουρα για εμάς είναι θετικό το ότι παίζουμε για δύο αποτελέσματα. Δεν πρέπει να μπούμε με αυτή την λογική. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση για αυτό το ματς και θα τα δώσουμε όλα ώστε να κερδίσουμε και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση.

Σίγουρα η Ανόρθωση έχει προτερήματα που τα ξέραμε στο πρώτο ματς αλλά κάναμε κακή εμφάνιση και το πληρώσαμε. Ελπίζω σε αυτό το ματς να είμαστε καλύτεροι και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη

Δεν είναι και ότι καλύτερο να παίζεις με πίεση. Στα παιχνίδια που θέλουμε πάρα πολύ να τα πάρουμε η ομάδα συσπειρώνεται και καταφέρνει να βγάζει τον καλό της εαυτό
.

Για τα γεγονότα που γίνονται στην Αθήνα αλλά και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, είπε πως: Δεν είναι και ότι καλύτερο σίγουρα. Όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, όμως, δεν σκέφτεσαι τίποτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: