Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

Oλυμπιακός-Σεντ Ετιέν 1-3 (BINTEO)


Ελαχιστοποιήθηκαν οι ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση, καθώς στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του κυπέλλου UEFA, γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Σεντ Ετιέν στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Οι Γάλλοι σκόραραν με τους Ιλάν (12'), Ντερνίς (43'), Γκομίς (90’+), ενώ είχε μειώσει προσωρινά ο Τζόρτζεβιτς με πέναλτι στο 63'.

Το ματς ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, αφού στο 12' βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ένα ολέθριο λάθος του Ντομί, ο οποίος επιχείρησε έξω από την περιοχή να ντριπλάρει τον Μασάδο και έχασε την μπάλα, έφερε τον Ιλάν απέναντι στον Νικοπολίδη και ο Βραζιλιάνος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Νωρίτερα, στο 3' είχε ακυρωθεί ορθώς ως οφ-σάιντ γκολ του Τοροσίδη κι αυτή ήταν η μοναδική επιθετική ενέργεια των «ερυθρολεύκων» ως το 38'. Όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός ήταν μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, γεμάτη αμυντικά κενά και με μεσαία γραμμή που αδυνατούσε και να δημιουργήσει και να ανακόψει τους αντιπάλους. Μάλιστα οι Γάλλοι είχαν κι άλλη σπουδαία ευκαιρία στο 14', όταν το πρώτο σουτ του Ντερνίς απέκρουσε ο Νικοπολίδης και στην επαναφορά ο Ιλάν, εντελώς μόνος του, πλάσαρε διαγώνια άουτ.

Σε όλο το α’ ημίχρονο η πειραϊκή ομάδα φάνηκε μόνο για ένα πεντάλεπτο. Στο 38' και σε σέντρα του Γκαλέτι, ο Τζόρτζεβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 41' ο Γκαλέτι μέσα στην περιοχή σούταρε διαγώνια άουτ. Όμως, τότε που πίεσε ο Ολυμπιακός για να ισοφαρίσει πριν πάει στα αποδυτήρια, δέχθηκε κι άλλο γκολ, καθώς βρέθηκε ακάλυπτος πίσω και σε αντεπίθεση των Γάλλων στο 43', ο Ντερνίς με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το 0-2.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει δυνατά και να αλλάξει την άσχημη τροπή των πραγμάτων. Στο 54' και σε κόρνερ του Τζόρτζεβιτς, ο Ντουντού έπιασε την κεφαλιά και ο Ζανό απέκρουσε με υπερένταση. Νέο κόρνερ και νέα κεφαλιά του Ντιόγκο, μόλις άουτ. Η προσπάθεια καρποφόρησε στο 63', έστω κι αν το πέναλτι που δόθηκε ήταν έξω από την περιοχή. Ο Βαρό ανέτρεψε τον Πατσατζόγλου πριν περάσει τη γραμμή, ο Κορτέζ Μπατίστα καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, και ο Τζόρτζεβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε και μείωσε σε 1-2.

Στο 71' και σε νέο κενό της "ερυθρόλευκης" άμυνας, η "βολίδα" του Παγιέ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 83' και σε φάουλ του Μπελούτσι, ο Ντουντού με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ζανό.

Οι τελευταίες προσπάθειες του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει και να κάνει κάπως καλύτερη την κατάσταση ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στο "Ζοφρουά Γκισάρ" στις 26 Φεβρουαρίου δεν απέδωσαν και, σαν να μην έφτανε αυτό, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκομίς με σουτ που κόντραρε στον Ντομί έκανε το 1-3 με αποτέλεσμα η πειραϊκή ομάδα γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα στο γήπεδο Καραϊσκάκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Α. Παπαδόπουλος (46' Ζεβλάκοφ), Άντζας, Ντουντού, Γκαλέτι (65' Ντάρμπισαϊρ), Πατσατζόγλου, Ντιόγκο, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς (77' Οσκαρ).

Σεντ Ετιέν (Αλέν Περέν): Ζανό, Βαρό, Ταβλαρίδης (75' Μπεναλουάν), Παγιέ, Μιραλάς, Ντερνίς (54' Οτκέρ), Ματουϊντί, Νταμπό, Μασάδο, Μπαγιάλ, Ιλάν (46' Γκομίς).



0-1


0-2


1-2


1-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: