Τρίτη, Μαΐου 26, 2009

ΠΑΟ: Πρόταση 14 εκ. ευρώ για Νιλμάρ

Σε ιταλικά ΜΜΕ γίνεται λόγος για σοβαρή πρόταση του Παναθηναϊκού στο μεγάλο Βραζιλιάνο αστέρα, τον Νιλμάρ της Ιντερνασιονάλ! Ο δικηγόρος και εκπρόσωπος πολλών ευρωπαϊκών ομάδων Λούτσιο Ντι Τσέζαρε, που έχει άριστες σχέσεις με τον ποδοσφαιριστή τόνισε πως η μοναδική αξιόλογη προσφορά που έχει ο Βραζιλιάνικος σύλλογος είναι αυτή του Παναθηναϊκού!

Η προσφορά αυτή, συνδέεται άμεσα με εκείνη του Γενάρη, όταν οι πράσινοι είχαν κάνει την δεύτερη κρούση τους για τον παίκτη (πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2008), αφήνοντας ανοικτή την πρόταση για το προσεχές καλοκαίρι.

Η Ιντερνασιονάλ φαίνεται πως δεν άφησε την προσφορά να αραχνιάσει στο συρτάρι και πλέον είναι ανοικτή στο να την εξετάσει πιο σοβαρά.

Αναλυτικά ο Ντι Τσέζαρε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για ενδιαφέρον της Νάπολι για τον παίκτη ξεκαθάρισε: "Δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόταση της Νάπολι. Η τελευταία επαφή που είχαν οι παρτενοπέι για τον παίκτη ήταν περίπου 18 μήνες πριν. Αυτή τη στιγμή η μοναδική αξιόλογη προσφορά που έχουμε είναι από τον Παναθηναϊκό και ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια ευρώ!"

Συνεχίζοντας και μεταξύ άλλων ο Ντι Τσέζαρε λέει ότι: "για να αφήσει ο Νιλμάρ τη βραζιλία για την Ευρώπη θα προτιμούσε να πάει σε ομάδα που αγωνίζεται στο Champions League".

Το μόνο αρνητικό είναι ότι η προσφορά των 14 εκατομμυρίων ευρώ για την οποία γίνεται λόγος, είναι κατά 6 εκατομμύρια λιγότερη από την κοστολόγηση του κορυφαίου επιθετικού του Μπραζιλειράο που πρόσφατα κλήθηκε και στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας!

Ωστόσο το συμβόλαιο του Νιλμάρ λήγει το 2011, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν τον πουλήσει φέτος η Ιντερνασιονάλ, διακινδυνεύει να τον χάσει χωρίς να βάλει καθόλου χρήματα στο ταμείο της, καθώς από την επόμενη περίοδο θα μπορεί ο παίκτης να διαπραγματεύεται μόνος του τη μεταγραφή. (Υπάρχει κι ο Γενάρης του 2010).

Τα συν και τα πλην της υπόθεσης:

+ Από μόνη της η προσφορά (αν υφίσταται) είναι αξιόλογη και ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα, ενώ και η περίοδος κρίσης που διανύουμε κάνει μια τέτοια προσφορά να φαντάζει όνειρο για την Ιντερνασιονάλ.

+ Αν ο παίκτης έρθει στην Ευρώπη θα το κάνει μόνο για ομάδα που θα αγωνίζεται στο Champions League. Συνεπώς η κρισιμότητα του αγώνα με την ΑΕΚ την Κυριακή έχει πολλαπλές προεκτάσεις για τον Παναθηναϊκό που εμφανώς πλέον θέλει να αλλάξει επίπεδο.

+ Το γεγονός ότι το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το 2011, πράγμα που σημαίνει ότι η Ιντερνασιονάλ δε θα έχει πολλές ευκαιρίες ακόμα για να βάλει πολλά λεφτά στο ταμείο της. Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να τον πουλήσει, καθώς αργότερα θα αναγκαστεί να κατεβάσει την τιμή του ή να τον χάσει for free.

- Τα 20 εκατομμύρια με τα οποία τον κοστολογεί η Ιντερνασονάλ, τα οποία όμως μοιάζουν διαπραγματεύσιμα.

- Η πρόσφατη νέα κλήση του στην εθνική Βραζιλίας θα προσελκύσει σίγουρα κι άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, γεγονός που μπορεί να ανεβάσει την τιμή του.

- Αρκετές άλλες ομάδες έχουν εκφράσει ήδη ανοικτά το ενδιαφέρον τους για τον Νιλμάρ, όπως η Ρεάλ, η Λάτσιο, η Ρόμα και η Παλέρμο, χωρίς ωστόσο να έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση όπως ο Παναθηναϊκός.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως ο Παναθηναϊκός δείχνει πως θέλει πραγματικά να κινηθεί σε άλλα επίπεδα, ενδυναμώνοντας το ρόστερ του με το next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σίγουρα οι δυσκολίες μιας τέτοιας υπόθεσης είναι τεράστιες, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τον κορυφαίο επιθετικό του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, που φορά την φανέλα της Σελεσάο και είναι σε ηλικία μόλις 24 ετών!

Απολαύστε τον Νιλμάρ εν δράσει...







sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: