Σάββατο, Μαΐου 30, 2009

F.A. Cup: Το Σήκωσε η Τσέλσι!

Το πέμπτο Κύπελλο Αγγλίας της ιστορίας της και πρώτο μετά το 2007 πανηγυρίζει από σήμερα η Τσέλσι. Οι «μπλε» στο τελευταίο παιχνίδι του Γκους Χίντινκ στον πάγκο τους επιβλήθηκαν 2-1 της Έβερτον στον τελικό της διοργάνωσης στο Γουέμπλεϊ και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά που έμοιαζε χαμένη μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, αλλά και της μη συμμετοχής στον τελικό του Champions League.

Τα «ζαχαρωτά» άνοιξαν το σκορ με τον Σαχά ο οποίος πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του θεσμού (σ.σ. στα 25 δευτερόλεπτα), όμως η κεφαλιά του Ντρογκμπά στο 21΄ και η «βολίδα» του Λάμπαρντ στο 72΄ έδωσαν το τρόπαιο στους Λονδρέζους. Στο 79΄ οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν και οριζόντιο δοκάρι από σουτ του Μαλουντά και όπως φαίνεται η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή και θα έπρεπε να γίνει το 3-1.

Πάντως η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες μπορεί να μην κατέκτησε το Κύπελλο κάτι που έχει να συμβεί απ’ το 1995, όμως είχε ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Europa League, καθώς τερμάτισε πέμπτη στην Premier League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: